Anda rela tinggalkan fast-food demi Mealshake Shaklee?

fast food celikvitaminMakanan adalah perkara paling asas untuk setiap kehidupan di dunia ini dan penting untuk kesihatan. Namun, perlu juga diingat, makanan juga adalah punca yang mendedahkan kita kepada pelbagai wabak penyakit. Seandainya kita mempunyai tabiat makan yang buruk bermakna kita sengaja mengundang penyakit.

Pada era moden ini, tidak dapat dinafikan bahawa kita sedang menghadapi cabaran kesihatan yang sangat kritikal. Jelas sukar untuk kita menghindari dari mengambil makanan segera atau ‘fast-food’ yang boleh membahayakan kesihatan kita. Makanan segera ini mengandungi bahan pengawet yang boleh menjadi punca kepada kanser. Cuba kita renung kembali, berapa kerap kita dan keluarga makan di restoran makanan segera dalam sebulan? Mengikut kajian, kebanyakan restoran makanan segera menggunakan minyak untuk menggoreng berulang-ulang kali. Sudah tentu amalan ini adalah buruk untuk kesihatan.

Trend kebergantungan kepada makanan segera ini sebenarnya semakin ketara dewasa ini kerana masyarakat masa kini tidak kira sama ada lelaki atau wanita berkerjaya dan berkeluarga, lebih cenderung untuk bergerak cepat setiap masa. Bebanan kerja dan ingin melakukan segala-galanya dengan pantas mendorong ramai orang memilih makanan segera sebagai pilihan dan penyelesaian kepada masalah. Apatah lagi, makanan segera begini amat mudah untuk dibeli. Pergi sahaja ke mana-mana restoran ‘fast food’, tempah makanan yang anda mahukan dan tak sampai 10 minit hidangan akan sampai terus ke meja. Jika anda malas untuk keluar dari kereta, terus sahaja ke bahagian pandu lalu!

Apakah pilihan anda untuk mengatasi masalah ini dan diselaraskan pula dengan gaya hidup anda?

Anda boleh mencuba MealShakes Shaklee. MealShake Shaklee ini amat sinonim dengan gelaran ‘easy-on-the-go meal’ kerana cara penyediaannya yang sangat mudah. Manakala ramuannya pula lengkap berkhasiat dan membekalkan keperluan nutrien yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Meal Shakes

Meal Shakes juga sesuai buat kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:

  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% atau lebih, Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Rasa French Vanilla yang lazat. Boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Sumber yang sangat kaya dengan fiber, kalsium dan protin.

Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil andainya anda berazam mahu menguruskan badan kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk jangkamasa lama. Jadi anda tidak akan mudah untuk lapar dan mengambil makanan berat atau dalam kuantiti yang banyak dalam satu hidangan.

Anda juga boleh memberikan MealShakes Shaklee ini kepada bayi bermula seawal usia setahun (jika tidak menyusu ibu) dengan kadar satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Mealshakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara bebas.

Meal Shakes Shaklee sesuai untuk golongan berikut:

  • Ibu menyusu yang mahu menurunkan berat badan
  • Ibu mengandung yang mengalami alahan dan susah untuk makan makanan seimbang dan lengkap bernutrisi.
  • Sesuai Warga Emas
  • Mereka yang menghadapi masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Sesuai Kanak-Kanak. Lebih-lebih lagi yang cerewet untuk makan atau ‘picky eater’.
  • Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

Hubungi saya untuk dapat diskaun lebih sekarang!

signature

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6019-324 4525

Emel : hello@celikvitamin.com

FB Fanpage: Celikvitamin

Facebook: Adilah Manaf

Klik sini untuk order

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *