Tips Vitamin Kesuburan Untuk Lelaki

Benar!

Vitamin E adalah vitamin kesuburan untuk lelaki. Vitamin E atau juga dikenali dengan nama Vitamin Cinta diperlukan oleh lelaki maskulin untuk meningkatkan kesuburan.  Satu kajian telah dilakukan pada tahun 1922 menunjukkan bahawa tikus yang diberi diet TANPA Vitamin E menjadi tidak subur dan tidak dapat membiak. Namun, sebaik sahaja mereka telah diberikan minyak gandum (kaya dengan vitamin E) sebagai sebahagian daripada diet mereka, masalah kesuburan tikus tersebut dapat dipulihkan.

Hari ini, kajian menunjukkan vitamin E adalah penting dalam melindungi dan meningkatkan kesihatan sel tubuh. Setiap bahagian tubuh manusia terdiri daripada berjuta-juta sel, termasuklah organ-organ pembiakan, telur dan sperma.
spermsMungkin anda berbisik dengan kawan sebelah. Itu tikus! Kita kan manusia. Baca ini.

Satu kajian telah dijalankan di sebuah ‘Infertlity Centre’ di Iran oleh Mohammad K Moslemi dan juga kajian oleh Samaneh Tavanbakhsh dari Jabatan Urologi, Fakulti Perubatan di Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran yang pada tahun 2011 melibatkan 690 lelaki yang mengalami masalah kesuburan diberi supplement Vitamin E (400 IU) dan Selenium (200 mcg). Hasil kajian ini menunjukkan keputusan yang memberansangkan apabila kadar radikal bebas dalam badan memberi kesan kepada kesuburan dan fungsi seksual seorang lelaki kerana ia merosakkan DNA sperma. Manakala, kekurangan Selenium dan Vitamin E juga memberi impak kepada fungsi kelelakian. Kajian ini jelas membuktikan betapa kritikalnya keperluan Vitamin E untuk kesuburan lelaki.

Kajian lain juga mendapati bahawa Vitamin E meningkatkan kesihatan dan kualiti sperma. Dalam satu kajian, ia menunjukkan bahawa pergerakan sperma, peratus sperma hidup dan peratus daripada spermatozoa normal, semuanya meningkat dengan penambahan vitamin E dan selenium.

Justeru, apa tunggu lagi? Jika anda gusar tentang masalah kesuburan atau anda mahu tahap kesuburan anda meningkat, hubungilah penulis untuk mendapatkan konsultasi secara percuma. Buktikan anda seorang yang benar-benar prihatin tentang kesuburan kerana ianya membuktikan anda adalah lelaki maskulin sejati! 🙂

Vita-E Complex® Shaklee

Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

Untuk pasangan isteri anda pula, GLA Complex adalah cadangan bagi cepat mengandung. Klik foto untuk info lanjut.
GLA Complex

Hubungi saya sekarang untuk konsultasi percuma dan tawaran hebat.

signature

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6019-324 4525

Emel : hello@celikvitamin.com

FB Fanpage: Celikvitamin

Facebook: Adilah Manaf

Klik sini untuk order

2 comments for “Tips Vitamin Kesuburan Untuk Lelaki

 1. yat
  October 5, 2015 at 5:43 am

  baru tahu in details..ada kajian rupanya 🙂
  thanks admin

  http://mamadasuki.blogspot.my/2015/10/giveaway-by-mamad-darwish-is-one.html

  • Adilah Manaf
   February 17, 2016 at 7:54 am

   Mestilah! Terutamanya set kesuburan Shaklee memang dah dikaji beribu2 kali di makmal sebelum dipasarkan! 🙂

   Regards,
   Adilah Manaf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *