Vitamin Untuk Ibu Menyusu Di Bulan Puasa

Menyusukan anak di bulan puasa merupakan satu cabaran yang hebat bagi insan yang bergelar ibu. Terutamanya, buat ibu menyusu yang pertama kali merasai pengalaman menyusu anak di bulan puasa. Bagi ibu yang berpengalaman dan tahu tips yang tepat biasanya tiada masalah untuk memastikan susu tetap konsisten. Malah ada ibu yang berpuasa stok susu badan tetap main bertambah. Dalam konteks artikel ini, ada ibu yang mengalami masalah, penghasilan susu merudum atau susu badan semakin kurang dan adakalanya kelihatan seolah-olah telah kering.KESUBURAN

Pertamanya, bagi para ibu yang mengalami masalah ini, anda tidak perlu panik dan mudah berputus asa. Ada pelbagai teknik dan kaedah bagi mengatasi situasi ini. Pendek kata, setiap masalah ada jalan penyelesaiannya.

  • Dalam Islam, para ibu yang menyusu anak dan bimbang memudaratkan anaknya bila kadar susu merudum, anda diberikan ‘rukhsah’ iaitu kelonggaran untuk berbuka puasa. Dalam kes ini melibatkan stok susu EBM pun tiada.
  • Keduanya, anda boleh menambah sesi mengepam susu pada waktu malam dan siang.
  • Mengamalkan petua dan diet yang tertentu seperti makan kurma, minum air zam-zam dan seumpamanya.
  • Mengamalkan pengambilan supplemen semulajadi untuk membantu tubuh kekal cergas semasa menyusu anak.

Terpulang kepada pilihan para ibu masing-masing kerana perkara yang paling mustahak adalah anak yang tersayang mendapat susu ibu yang secukupnya dan berkhasiat di bulan ramadhan al-mubarak.

Semenjak sebelum bulan puasa menjelang tiba lagi, ramai para ibu yang mencari Shaklee Breastfeeding Set*. Set cadangan penyusuan susu ibu ini disarankan bagi memenuhi keperluan ibu menyusu. Alhamdulillah, ramai yang telah mendapat manfaatnya dan susu badan bertambah setelah pengambilan set ini.

Termasuklah pengalaman peribadi penulis sendiri!

Berita baiknya pengambilan vitamin ibu menyusu ini bukan terhad untuk bulan puasa sahaja. Sekiranya anda mengalami masalah susu badan kurang pun anda tetap disarankan untuk mengambilnya sama ada puasa atau tidak.

Apakah dalam set cadangan penyusuan ini? Berikut disertakan suplemen atau vitamin ibu menyusu yang terbaik untuk ibu yang menyusukan anak.

set menyusu dengan alfalfa

Set Vitamin Penyusuan Dengan Alfalfa

set-eufor-pack

Set Vitamin Asas Penyusuan Tanpa Alfalfa (dengan Ostematrix)

set-kalsium-shaklee

Set Vitamin Penyusuan Dengan Alfalfa Dan Ostematrix

set-triple-M-shaklee

Set Vitamin Penyusuan Premium Shaklee

Seterusnya, TERISTIMEWA di setiap kali bulan puasa ini dan juga pilihan popular ibu menyusu anak, ibu tidak menyusu anak dan ibu hamil disarankan juga untuk mengambil MIGHTY 3 GEMS.

mighty-3-gems-shaklee

Mighty 3 gems ini adalah HOT SELLING setiap kali puasa. Lebih-lebih lagi, PERFORMANCE DRINK, baik untuk seisi keluarga kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari.

Testimonial ESP Shaklee Membantu Kekal Cergas Dan Bertenaga!

Alhamdulillah, penulis dan keluarga adalah peminat setia Might 3 Gems ini terutamanya Performance Drink. Biasanya, semasa bersahur, selepas makan kami sekeluarga akan minum segelas Performance Drink supaya dengan izin Allah, hari kami keesokannya akan tetap ceria, cergas dan bertenaga kerana kadar elektrolit dalam badan tidak berkurangan. Jika anda tidak sempat bersahur atau terlewat bangun sahur juga, memadai untuk mengambil Performance Drink.

Andainya, para ibu berazam untuk berpuasa penuh dan dalam masa yang sama bimbang atau ingin mengambil langkah persediaan supaya ‘supply’ susu badan tidak berkurangan, apa salahnya untuk mencuba set-set yang tersenarai di atas. Namun, secara peribadinya, penulis sangat menyarankan anda untuk mengambil Performance Drink di bulan puasa bukan sahaja bagus juga kita tetapi juga bagus untuk anak-anak yang baru hendak belajar berpuasa.

Nota : Shaklee Breastfeeding Set* bukanlah set rasmi Shaklee tetapi telah diatur untuk keperluan ibu menyusu atau breastfeeding mother.

 

signature

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6019-324 4525

Emel : hello@celikvitamin.com

FB Fanpage: Celikvitamin

Facebook: Adilah Manaf

Klik sini untuk order

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *