Shaklee Breastfeeding Set

Shaklee breastfeeding set adalah set yang boleh dikategorikan sebagai ‘HOT SELLING’ atau ‘KILLER PRODUCT’ dalam carta HOT SELLING di Celikvitamin.com semenjak tahun pertama beroperasi iaitu 2011. Kini, selepas hampir 3 tahun, Shaklee breastfeeding set ini masih lagi di tangga pertama carta pilihan pelanggan. Saya sangat suka berkongsi tentang kebaikan set ini kerana berdasarkan pengalaman peribadi sendiri yang merasakan manfaatnya, Alhamdulillah. Set inilah juga yang mula-mula dicuba semasa berjinak-jinak dengan produk Shaklee ini.

Kenapa Shaklee Breastfeeding Set lebih baik jika dibandingkan dengan ‘milk booster’ biasa di pasaran?

Pertamanya, jika anda rujuk dalam artikel saya sebelum ini iaitu Benarkah Ibu Menyusu Perlu Ambil Supplement?, saya ada menerangkan bahawa Shaklee Breastfeeding Set ini diatur bukan hanya bertujuan untuk menambahkan susu badan. Banyak manfaat lain yang boleh diperolehi selain daripada itu. Kebanyakan para ibu akan berasa sangat tercabar dan teruja untuk menambah susu badan selepas mengambil set ini apabila melihat ibu menyusu lain memuatnaik gambar stok EBM yang tersusun bertingkat-tingkat dalam peti ais di Facebook!

stok-susu-celikvitamin

Justeru, ada ibu yang kecewa apabila selepa mengambil set Breastfeeding Shaklee tapi masih lagi tak dapat memenuhkan peti ais dengan berpuluh-puluh auns stok EBM.

Oleh sebab itu, para ibu menyusu yang mengambil Shaklee Breasfeeding Set dinasihatkan agar mengikut saranan prinsip asas untuk meningkat pengeluaran susu iaitu mengepam dengan kerap iaitu pam sekurang-kurangnya 3 jam sekali payudara anda. Ini sangat penting untuk merangsang pengeluaran susu.

Selain itu, oleh sebab terlalu fokus melihat kuantiti susu, para ibu-ibu ini juga terlalai untuk memfokuskan terhadap perkara lain dialami, sebagai contoh:

  • Masa menyusu lebih singkat berbanding sebelumnya (susu lebih pekat dan bertambah, anak cepat kenyang).
  • Susu ibu kini kelihatan lebih pekat dari sebelumnya.
  • Para ibu kini lebih bertenaga dan cergas serta tidak lagi lesu.
  • Para ibu juga kini lebih nyenyak untuk tidur pada malam hari.

Pengeluaran jumlah susu tetap bergantung kepada sejauh mana para ibu melakukan stimulasi atau rangsangan yang terhadap payudara, tidak kira walau apa jua jenis makanan atau supplement yang diambil, namun prinsip asas ini wajar dipatuhi. Para ibu perlu mendisiplinkan diri dan menjadikan rutin untuk terus konsisten mengepam dan menambah sesi mengepam. Mengepam susu dengan lebih kerap akan lebih menggalakkan penghasilan susu, sekaligus membolehkan ibu menyimpan stok seperti dalam foto di atas.

Dia Ni Rakan Saya Yang Skeptikal Pada Set Breastfeeding Shaklee Pada Awalnya…

Akhir sekali, kepada anda yang berminat, anda boleh mendapatkan full set breastfeeding Shaklee untuk kegunaan 4-6 bulan daripada saya. Anda juga sehebat ibu-ibu menyusu anak yang lain! Lakukan yang terbaik untuk anak anda!

Hubungi saya jika ingin mengetahui lebih lanjut tentang Shaklee Breastfeeding Set di bawah:

  • Set Triple M : Set Premium dengan Vita-Lea, B Complex, Vita-C (diganti Zinc sementara), Ostematrix, Alfalfa, ESP
  • Set Eufor Pack : Set untuk yang elergi alfalfa mengandungi Vita-Lea, B Complex, Vita-C (diganti Zinc sementara), Ostematrix
  • Set E : Vita-Lea, B Complex, Vita-C (diganti Zinc sementara), Ostematrix, Alfalfa
  • Set B : Set Asas mengandungi Vita-Lea, B Complex, Vita-C (diganti Zinc sementara), Alfalfa

signature

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6019-324 4525

Emel : hello@celikvitamin.com

FB Fanpage: Celikvitamin

Facebook: Adilah Manaf

Klik sini untuk order

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *