Persediaan puasa untuk ibu menyusu dengan Set Pilihan Shaklee

Adakah anda ibu yang menyusukan anak atau breastfeeding mother?

Bulan Ramadhan yang bakal menjelang tentu menggusarkan anda untuk membuat persediaan secukupnya agar stok susu untuk anak tidak merudum. Anda perlu bersedia dengan pelan ‘back-up’ bagi menghadapi sebarang kemungkinan stok susu tidak mencukupi sepanjang bulan puasa nanti.

Umumnya, ibu yang menyusu anak diberikan kelonggaran atau istilahnya ‘ruhksah’ dalam Islam untuk berbuka dengan syarat yang diizinkan syarak. Namun, jika anda membuat  persiapan yang rapi, insha-Allah tiada masalah untuk anda berpuasa penuh di bulan ramadhan al-mubarak ini.

ibu menyusu berpuasa celikvitamin

Saya ingin berkongsi dengan anda beberapa produk Shaklee yang saya ambil KERANA saya juga ibu yang menyusu anak. Justeru, saya mencadangkan para ibu yang berpuasa untuk turut sama membeli produk-produk ini sebagai persediaan awal menghadapi bulan puasa nanti.

set-berpuasa-ibu-menyusu-celikvitamin

Pengambilan B-Complex, Vitalea, Alfalfa, Vita-C,  dan Energizing Soy Protein boleh dimulakan dari sekarang bagi menyediakan stok EBM yang mencukupi bagi bulan puasa. Performance Drink pula amatlah sesuai di ambil semasa berbuka dan bersahur dalam bulan puasa, pada hari-hari yang panas atau ketika ibu berasa kurang sihat.

Pengalaman peribadi saya sendiri. Testimonial pertama saya tentang produk Shaklee di mana ketika itu saya juga adalah asalnya pengguna produk Shaklee yang Alhamdulillah  berpuashati dengan hasilnya.

ibu menyusu berpuasa

Video Testimonial Untuk Set Breastfeeding Shaklee

Anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan produk-produk ini.

Pasti memberi lebih banyak kebaikan, terutama kepada ibu yang sibuk dan sering keletihan agar anda terus kekal bertenaga tanpa menjejaskan stok EBM walaupun anda berpuasa.

signature

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6011-15690082

Emel : hello@celikvitamin.com

FB Fanpage: Celikvitamin

Facebook: Adilah Manaf

Klik sini untuk order

2 comments for “Persediaan puasa untuk ibu menyusu dengan Set Pilihan Shaklee

 1. May 28, 2013 at 3:24 pm

  Masalah yang selalu dialami ibu menyusukan di bulan ramadhan. Pelengkap nutrisi memalui pemakanan suplemen amat membantu ibu untuk terus sihat dan bertenaga di samaping dapat membekalkan susu ibu yang berterusan di bulan ramadhan.
  Teringat sewaktu breasfeed si kecik saya dulu, alhamdulillah, susu sentiasa ada dan mencukupi. Terima kaseh sis, atas perkongsian di atas.

  • Adilah Manaf
   June 5, 2013 at 10:47 am

   Terima kasih datang jenguk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *