Jom Buat Side Income Shaklee Sambil Enjoy Dengan Kami

Sejak awal tahun ini, semakin ramai pula yang ‘private message’ bertanya bagaimana peluang nak buat side income dengan Shaklee. Ramai yang mula rasa bahang minyak naik 7 sen baru-baru ni. Tambahan pula, jualan kumpulan kami pada permulaan ‘cycle’ ini mencatatkan peningkatan sehingga 30 peratus berbanding tahun sebelumnya.

Alhamdulillah. Pembukaan tahun 2017 ini sangat kebabom! Lebih-lebih lagi bila kami dinobatkan sebagai master coordinator. Andainya anda yang membaca ini rasa terhimpit dengan kos sara hidup tinggi berbanding gaji, mungkin anda boleh ‘consider’ untuk menjalankan bisnes Shaklee secara ‘part-time’ tapi untung dari rumah. 

Kredit kepada Giphy

Kami Tak Mahu Terlalu Tipikal Promosikan Group Ohsem Ini!

Sebelum ini kami pernah pecahkan rahsia Kenapa Anda Perlu Daftar Dengan Group Kami, justeru anda boleh klik hyperlink itu untuk tahu rahsia bisnes kami.

Biasa kebanyakan yang ajak anda buat side income secara tipikalnya ceritakan tentang duit sahaja. Tapi kami mahu anda faham ini dari awal. Peluang buat ‘side income’ dengan Shaklee inshaAllah lumayan (tapi bukan goyang kaki dapat duit). Jangan bimbang. Anda boleh dapat kalau anda rajin. Itu confirm! 

Mesej yang kami ingin sampaikan ialah jika anda ingin mencari group Shaklee untuk menjadi pengedar, carilah yang mempunyai ramai pemimpin yang kreatif, banyak idea ‘gila’ dan ada banyak aktiviti!

Betul. Ini bukan cerita rekaan. Pengalaman kami sejak 2011, apa yang kami ‘observe’ untuk kekal lama dan berjaya dalam bisnes Shaklee ini, anda mesti berada dalam group yang betul dengan orang-orang yang betul pada masa yang betul.

Paling ‘best’ dalam group ini ialah pemimpin-pemimpin bermuzakarah setiap awal tahun untuk merencana pelbagai aktiviti yang akan memacu pertumbuhan bisnes sepanjang tahun. 

Bisnes Sambil Enjoy. Work Hard And Play Harder.

Bisnes yang best ialah bisnes yang banyak aktiviti yang boleh disertai oleh semua. Termasuklah suami, isteri dan anak-anak. Dalam group kami ini, fokus kami bukanlah sekadar mencari keuntungan semata-mata. Tapi kami mahu semua yang join faham betul-betul asas dalam Shaklee ini selaras dengan prinsip Dr. Forrest C Shaklee, pengasas Shaklee Corporation sendiri.

“Memberi perubahan yang baik kepada setiap jiwa yang disentuh oleh Shaklee”

Itulah antara sebab, group kami lancarkan program iReachFit untuk semua ahli kumpulan. Program ini sebenarnya nak promosikan gaya hidup sihat. 

Tujuannya cuma satu, kami mahu semua pengedar Shaklee yang berdaftar di bawah kumpulan ini, bukan sekadar menjual produk Shaklee. TETAPI kita ingin semua jadi ikon gaya hidup sihat seisi keluarga. 

Walk For Humanity Run 2016

Biar kita semua merasa manfaat produk Shaklee. Jadi contoh kepada masyarakat Malaysia bagaimana untuk hidup lebih sihat bersama-sama dengan keluarga.

Kita mahu jadi peneraju dalam mempromosikan gaya hidup sihat dalam dunia Shaklee Malaysia. Rasa tiada lagi mana-mana kumpulan Shaklee yang bersama-sama satu group buat aktiviti kecergasan macam ini. 

Misi Tawan Broga Bersama Seisi Famili

Misi tawan Broga ini memang unik. Kanak-kanak pun join sekali. Setiap kali berselisih ketika mendaki, ramai pendaki yang memuji kecergasan dan kecekalan anak-anak ini. Mereka memang lebih bersemangat dan tak mengeluh langsung untuk sampai ke puncak Broga.

Aktiviti seperti ini yang membuka ruang untuk mereka menonjolkan jati diri mereka yang tahan lasak bukan sahaja dari segi mental tapi juga fizikal.

Kami Pun Patriotik Sama-Sama Join Sukan Sea Fun Run!

Pendek kata, bukan setakat air liur saja cerita tentang kesihatan dan kecergasan ini. Kami ingin jadi ikon terlebih dulu, kemudian barulah boleh bersembang kenapa kita perlu terus kekal sihat dan makan vitamin. Ini bukti yang kami memang serius tentang bisnes ini kerana Shaklee dah jadi periuk nasi kami insha-Allah sampai bila-bila.

Bukan Sekadar Brand. Shaklee Adalah ‘Movement’

Kredit kepada Giphy

Kredit kepada Giphy

Produk Shaklee memang dah terbukti bagus oleh sains. Kami pernah tulis tentang landmark study produk Shaklee. Jenama Shaklee yang satu-satunya ada kajian ini.

Jenama Shaklee ini terlalu bagus, semulajadi, selamat dan berkesan sehinggakan;

  • Pihak Nasa sendiri ‘approach’ Shaklee untuk sediakan produk Shaklee untuk angkasawan mereka.
  • Atlet bertaraf dunia dan gold medallist olimpik tanpa ragu-ragu makan vitamin Shaklee.
  • Banyak testimoni positif dari pengguna-pengguna Shaklee yang berpuashati di seluruh dunia.

Kami tak pernah ragu-ragu dengan produk Shaklee. Tetapi, kumpulan kami biasa diajar supaya melatih diri bukan sekadar pengedar yang biasa-biasa. Kami perlu sentiasa upgrade diri untuk menjadi Pengedar Shaklee Bertaraf Dunia Barulah setanding dengan produk Shaklee yang kami makan dan kongsi selama ini.

Prinsip kami, Shaklee kini bukan sekadar produk atau jenama. Bagi kami, Shaklee adalah satu gerakan atau ‘movement’ yang memperjuang kesihatan dan kehidupan yang lebih baik. Untuk memastikan kita kembali sihat. Tanpa mengabaikan alam sekitar dan menyokong usaha menghijaukan bumi. Terutana sekali memberi kesedaran kepada masyarakat tentang memilih produk semulajadi untuk memastikan famili kekal sihat.

Oleh sebab itu, kami berusaha sedaya upaya untuk tidak ‘sekadar berbual’ kerana cakap memang murah. Sebagai duta Shaklee bergerak, kami harus mulakan dulu gerakan ini.

 

Kami Terpilih Sebagai Duta Testimonial Detoks Shaklee Malaysia

Bila kami bercerita tentang amalan gaya hidup sihat, bukan sekadar teori. Kami mulakan dulu. Mula jaga pemakanan supaya kita boleh sampaikan “Our Shaklee Effect’ pada masyarakat. Sudah tentu ada beza orang yang memang mempunyai BMW dan salesman yang menjual BMW. 

Bila kita dah mulakan sendiri gerakan ini, barulah mereka yang memerhatikan di luar sana akan percaya kepada kita kerana mereka seronok lihat perubahan gaya hidup kita yang lebih sihat. Dalam pada itu, mereka juga akan terdetik untuk turut sama ubah gaya hidup kepada yang lebih sihat.

Inilah yang dikatakan cakap serupa bikin. Bukan sekadar menjual. Kalau kita ingin pilih group untuk berbisnes Shaklee, carilah group yang benar-benar menyokong prinsip Dr Forrest C Shaklee ‘inside out’.

Bukan sekadar jual murah untuk dapat untung. Bukan sekadar ‘touch and go’ dengan pelanggan. Bukan sekadar suam-suam kuku ikut trend. Kita sendiri mulakan sesuatu yang kita sendiri ingin ceritakan.

Kita bukan sekadar menjual produk yang dijamin berkesan, tetapi kita sendiri dapat manfaat menggunakannya. Inilah semangat Shaklee yang founder cuba suntik dalam setiap DNA pengedarnya. Sihatkan orang lain juga, lepas kita sendiri sihat dengannya.

Nak mulakan bisnes Shaklee? Tanya Je. 

Call/Whatsapp/Sms : +6011-1569 0082

adilahmanaf@celikvitamin.com

Shaklee ID : 866551

2 comments for “Jom Buat Side Income Shaklee Sambil Enjoy Dengan Kami

  1. 22 November, 2017 at 6:31 am

    oh gambar mandi kolam tuh terbaik sekali, ni aktiviti yang sangat berfaedah di sukai ramai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge