Kelebihan Ahli Dan Cara Daftar Pengedar Shaklee

Jika sebelum ini, saya pernah berkongsi dengan anda tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee sehingga telefon dan inbox saya bertubi-tubi menerima pertanyaan yang lebih kurang sama.

Jadi, untuk memudahkan anda semua yang ingin mendaftar ahli Shaklee, saya menyusun dalam bentuk 8 Frequently Ask Questions (FAQ) yang sistematik supaya pertanyaan anda semua tentang kelebihan menjadi dan cara mendaftar sebagai seorang ahli Shaklee dalam akan terjawab sepenuhnya.

FAQ red cubes. Computer generated image.

Sebelum kita teruskan. Anda perlu tahu ada 2 jenis individu yang mendaftar keahlian Shaklee iaitu:

  • Pertama, individu yang mendaftar ahli Shaklee untuk mendapatkan faedah HARGA AHLI iaitu diskaun 20-30 peratus dari harga runcit. Tak semestinya buat bisnes dan layak untuk mendapat cashback untuk setiap pembelian dengan syarat dan terma tertentu.
  • Kedua, individu yang mendaftar bukan sahaja untuk menjadi pengguna produk dan mendapat diskaun harga tetapi juga untuk menjana pendapatan dari perniagaan Shaklee.Jika anda tergolong dalam golongan ini, anda disarankan untuk menonton video ini:

8 Soalan FAQ Tentang Shaklee

1. Bagaimana saya ingin daftar menjadi ahli / pengedar Shaklee?

Ada 2 cara anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee:

  • Buat bayaran pendaftaran ahli Shaklee sebanyak RM80 (Semenanjung) atau RM90 (Sabah/Sarawak).
  • ATAU ada boleh membeli mana-mana kombinasi produk Shaklee melebihi 200 mata iaitu lebih kurang RM700+

2. Apa Kelebihan Shaklee Berbanding Lambakan Produk Lain Di Pasaran?

Produk Shaklee dijamin selamat, semulajadi dan berkesan. Melalui ujian klinikal dan mendapat pengiktirafan FDA. Shaklee adalah satu-satunya jenama yang dibuktikan oleh landmark study.

3. Produk Shaklee Halal Ke?

HALAL! Produk Shaklee mendapat sijil HALAL daripada Islamic Services of America (ISA) sebuah badan pengeluar sijil halal yang diiktiraf JAKIM, Malaysia.

Klik sini untuk melihat Sijil Halal Shaklee

Klik ini sini untuk melihat sumber JAKIM

4. Shaklee Perlukan Modal Besar Untuk Daftar Ahli?

Mitos! Anda boleh pilih 2 pilihan di atas untuk menjadi ahli Shaklee. Stok dan penghantaran akan diuruskan 100% oleh pihak Shaklee Malaysia. Oleh itu, tiada sebarang kos tersembunyi.

5. Apa Kelebihan Daftar Dan Jadi Ahli Shaklee?

Anda akan dapat jimat sehingga 20 peratus dengan harga ahli. Lebih-lebih lagi setiap pembelian, akan diberikan mata ganjaran dan ditukarkan kepada wang tunai pada setiap bulan.

6. Menarik! Apa Yang Saya Perlu Buat Untuk Daftar?

Ada boleh daftar dengan 2 cara berikut:

Jika anda ingin daftar sendiri. Boleh pergi mana-mana cawangan Shaklee berdekatan. Anda perlu seorang penaja untuk daftar keahlian Shaklee. Boleh gunakan ID saya 866551 (Nur Adilah Abdul Manaf). Minta borang di kaunter dan isikan butirannya.

Cara mudah adalah daftar secara online. Anda boleh isi borang keahlian dalam blog ini dan saya akan uruskannya dari A sampai Z.

i. Klik untuk mengetahui branch/cawangan Shaklee berdekatan.

ii. Klik untuk daftar secara online

7. Saya Berminat Untuk Berbisnes Shaklee.  Ada Tak Kelas Bimbingan?

Dialu-alukan. Anda perlu tahu kenapa kena mula bisnes sekarang.

Sudah tentu anda akan dibimbing. Konsep kami fleksibel iaitu online dan offline. Bukan tipikal MLM, perlu berjumpa sehingga lewat malam. Saya pun TAK SUKA! Semuanya di hujung jari dan sesekali akan diadakan kelas fizikal atas keperluan.

8. Kenapa Anda Perlu Daftar Di Bawah Empayar Celikvitamin Kami?

Saya juga sama seperti anda.

Seorang ibu yang menggunakan produk Shaklee untuk kegunaan sendiri. Kemudian, sangat berpuashati dan terasa ingin berkongsi kebaikan dengan kenalan, kawan-kawan, saudara-mara dan masyarakat. Dalam masa yang sama, saya boleh menjana pendapatan. Bermula dengan membuat secara part-time kemudian saya minta kebenaran suami untuk berhenti kerja!

Sebelum Buat Keputusan Daftar Ahli Shaklee, Baca 4 Perkara Ini Dahulu Supaya Tak Menyesal Di Kemudian Hari!

  • Pertamanya, jika anda mendaftar untuk mendapatkan harga ahli (diskaun 20-30 peratus dari harga runcit) dan tak semestinya buat bisnes. Kalau sekali beli boleh jimat RM15. 10 kali beli dah jimat RM150. Jimatkan?
  • Keduanya, anda boleh mendapatkan stok secara terus daripada kami pada bila-bila masa dan mendapat konsultasi premium untuk seumur hidup selama 24 jam sehari
  • Ketiganya, bagi yang ingin berbisnes, dengan kepakaran kami tentang online marketing Shaklee semenjak dari tahun 2011, kami bagi anda jaminan 200 peratus untuk sokongan dan dokongan sehingga anda berjaya. Kami sedia membantu sehingga anda faham tentang selok-belok online marketing dan produk knowledge
  • Sejurus selepas anda berdaftar dengan kami, anda akan dimasukkan ke dalam kumpulan rahsia yang mempunyai pelbagai informasi tentang rahsia kejayaan kami dan master-master terdahulu dalam bisnes Shaklee. Dari perkara yang asas sehinggalah yang lebih “advance” hinggakan anda akan berasa sangat teruja dan tak sabar untuk memulakan langkah pertama dalam perniagaan.
  • Kami menyediakan platform untuk “Online Coaching” yang fleksibel. Sesuai untuk diadaptasikan dengan jadual anda yang sibuk. Kami faham anda bekerjaya. Kami juga begitu. Kami tak mahu buang masa anda dengan perjumpaan sehingga ke lewat malam seperti tipikal MLM. Knowledge sharing via Webinar ala-ala kuliah secara online. Sambil belajar anda boleh suapkan anak makan dan lipat kain. Bahagiakan?

Apa Yang BEST SANGAT Group Kami Ni Dan Tiada Pada Kumpulan Lain? Bukan SYOK SENDIRI Tapi…

Pengasas Kepada Blog Tips Sihat Ceria Celikvitamin.com

  • Salah satu resipi kejayaan kami adalah menggunakan blog marketing untuk memasarkan produk Shaklee dan terus ‘sustain’ dalam perniagaan Shaklee dari dulu, sekarang sampai bila-bila.
  • Kelebihan group kami ialah kami antara specialist dalam blog marketing untuk bisnes Shaklee.
  • Alhamdulillah. Sejak dilancarkan pada tahun 2011. Blog celikvitamin telah menjadi rujukan dan panduan buat jutaan pelawat. 
  • Jualan kami sekarang sentiasa datang menderu-deru secara ‘automate’ dari blog setiap hari. Siap berkongsi pula hasil jualan dengan anak/cucu/cicit Shaklee kami yang lain.

Koleksi Seminar Kembara Ilmu Kami 

Nampak macam “indah khabar dari rupa” kan? Kami faham. Tetapi apa yang kami boleh kongsi ialah testimoni dari anak didik kumpulan kami.

http://www.rahsiasusuibu.com

Testimonial Celikvitamin

Testimonial Celikvitamin

http://vitaminterbaikdunia.blogspot.com/

Testimonial Celikvitamin

Testimonial Celikvitamin

http://tipskesuburan.com

Testimonial Celikvitamin

Testimonial Celikvitamin

 

Kami Dari Keturunan Shaklee Yang Baik-Baik 🙂

Kata orang, kalau nak memilih jodoh, salah satu kriteria yang perlu diambil kira adalah jurai keturunannya. Begitu juga jika anda ingin menceburkan diri dalam bisnes Shaklee. Pilihlah betul-betul sebelum membuat keputusan. 

Alhamdulillah! Kami ini berasal dari keturunan Master (peringkat tertinggi dalam Shaklee) sehingga daripada Master Naquib dan Master Norita hinggalah sampai ke Mak/Pak Shaklee kami sendiri iaitu Master Azmie Kassim dan Master Noorazrin Mohd. 

Semua ilmu yang kami belajar memang ‘fresh’ dari oven master-master ini. Diorang ini sangat ‘humble’ dan tak lokek ilmu walaupun semua dah mencapai tahap jutawan dalam Shaklee. 

Boleh rujuk foto di bawah untuk tahu keturunan Shaklee kami. 

Kami belajar dari yang pakar. Kami bersedia untuk menjadi mentor perniagaan Shaklee kepada anda.

Itu pun kalau anda sudi untuk merasa potensi pendapatan sehingga 6 angka sebulan. Percutian percuma 5 bintang sekali setahun ke negara-negara Eropah. 2 tahun sekali ke Amerika Syarikat atau pun mendapat bonus kereta idaman daripada Shaklee?

Kami suka dengan petikan kata-kata daripada Charlie Tremendous Jones berikut:

“You will be the same person in five years as you are today except for the people you meet and the books you read.”

Kami tinggalkan semua pembaca dengan bait-bait kata di atas.

Untuk itu kami mengalu-alukan anda untuk melaburkan sedikit masa anda untuk klik link berikut:

KLIK Daftar Ahli Shaklee Online Dengan Kami Dan Kami Bongkar Rahsia iReach Dengan Anda!

Atau anda tak mahu bertangguh lagi dan mahu daftar sekarang? Silakan

Jika anda ada sebarang kemusykilan atau pertanyaan, jangan ragu-ragu untuk menghubungi saya dengan butiran di bawah. Saya bersedia untuk berbincang dan memberikan konsultasi kepada anda!

Untuk sebarang kemusykilan dan pertanyaan. Boleh hubungi saya

Call/Whatsapp/Sms : +6011-1569 0082

adilahmanaf@celikvitamin.com

Shaklee ID : 866551

12 comments for “Kelebihan Ahli Dan Cara Daftar Pengedar Shaklee

  1. 14 June, 2014 at 1:06 am

    Tq bagi can potong Q aritu. Heheh

    • 3 December, 2014 at 2:59 am

      Potong Q?

      Apa-apa pun terima kasih datang jenguk blog saya 🙂

  2. 15 November, 2014 at 5:38 pm

    Memang banyak mkelebihan jadi ahli Shaklee ni. Dulu makan sahaja tak jadi ahli pun tapi bila dah rasai pengalaman yang best dengan Shaklee ni terus daftar jadi ahli Shaklee. Jimat dan tahan lama pulak tu. Satu keluarga pun dapat manfaat.

  3. Syukri
    25 January, 2016 at 9:42 am

    Sya ingin join tp ingin mngemukakan soaln trlebih dulu..sya ada bca yg utk pndftaran jd ahli ini sbyk RM69 tp knapa jd 90?

    • 25 January, 2016 at 9:42 pm

      RM69 untuk Semenanjung
      RM80 untuk Sabah/Sarawak

      + RM10 Postage

  4. faustina
    19 March, 2016 at 2:09 pm

    saya nak tanya 1 soalan..saya pernah mendaftar sebagai sebagai ahli shaklee dengan seorang ahli shaklee

    tapi saya tak tau cara2 nak buat order sebab semua menggunakan online semua,saya pun terlupa saya punya Id

  5. Eninooraini
    17 June, 2016 at 3:53 pm

    Sy berminat untuk daftar ahli.. tp sy langsung tak ada basic tntang shaklee

  6. Salihah Ali
    20 February, 2018 at 9:19 am

    Salam…saya dah daftar ahli online.

    Pn Salihah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge