Keistimewaan Shaklee Dalam Memulihara Alam Sekitar

Setiap entiti korporat akan berusaha untuk melibatkan diri dalam Corporate Social Responsility (CSR) iaitu satu program secara sukarela sesebuah syarikat untuk melibatkan diri dengan aktiviti-aktiviti sosial untuk mendekatkan diri dengan masyarakat. Shaklee memang terkenal dengan falsafah “Always Safe, Always Works, Always Green” adalah syarikat MLM pertama yang berkolaborasi dengan FRIM iaitu Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia untuk kempen “Sejuta Pokok, Sejuta Impian” iaitu satu kempen untuk menghijaukan bumi dengan menanam objektif menanam sejuta pokok di seluruh dunia. Di Malaysia, Shaklee akan bersama-sama dengan FRIM menanam pokok-pokok di Taman Botanikal Kepong bagi membangunkan kawasan tersebut sebagai kawasan rekreasi.

Mingguan Wanita 1 Mei 2009

Shaklee mengambil perspektif global dalam pemuliharaan alam sekitar sebagai salah sebuah syarikat mementingkan produk yang berasaskan bahan semula jadi. Kami yakin usaha ini penting bukan sahaja bagi memastikan kesihatan penduduk, tetapi menjaga bumi kita. Kami di Shaklee percaya semua individu boleh memainkan peranan dalam usaha ini dengan mula menanam pokok bermula di rumah sendiri.

Roger Barnet

Pengerusi dan CEO Shaklee Corporation.

Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar

Kempen ini sebenarnya merupakan kesinambungan dari kempen yang dilancarkan di Amerika Syarikat bermula semenjak tahun 2006 dan diwujudkan hasil inspirasi dari pemenang anugerah Hadiah Nobel 2004 iaitu Dr Wangari Maathai melalui Green Belt Movement. Shaklee pada ketika itu telah menyasarkan untuk menanam sebanyak 1 juta pokok di Amerika Utara bagi memberikan kesedaran kepada orang ramai tentang bahaya pemanasan global di samping membantu mengurangkan gas karbon dioksida dan meningkatkan kandungan oksiden alam sekitar.

Pada tahun 2010, Shaklee telah melancarkan program penanaman pokok bagi tahun kedua di Hutan Simpan Bukit Sungei Putih, Cheras dan majlis tersebut turut dihadiri oleh pelbagai agensi kerajaan, murid dan pihak media bagi menjayakan kempen hijau tersebut. Program ini turut melibatkan penyertaan murid dari beberapa buah sekolah rendah dan sejumlah 130 pokok telah ditanam melibatkan 11 spesis pokok nadir. Apa yang membanggakan usaha yang dijalankan oleh Shaklee ini juga membuka mata ramai pihak dalam usaha menghijaukan kembali bumi yang semakin membahang ini. Menurut laporan New Straits Times pada 23 November 2011, sebanyak 13 juta pokok telah berjaya ditanam dari jumlah sasaran 26 juta pokok yang disasarkan. Kempen ini sehingga kini diteruskan oleh pelbagai pihak bagi mencapai sasaran 26 juta pokok di tanam di seluruh negara menjelang 2014 yang mampu menyerap sekitar 200,000 tan karbon dioksida.

Utusan Malaysia 2 April 2009

SENTIASA MESRA ALAM
Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar
Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!

Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.

Antara Kejayaan Shaklee Dalam Menerajui Usaha Untuk Memulihara Alam Sekitar

 • Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana Shaklee telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
 • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
 • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
  • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
  • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
  • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
 • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
  • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
  • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
  • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
  • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
  • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
   daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Ini antara sebabnya kenapa saya memilih Shaklee sebagai produk kesihatan pilihan.

Ianya tidak hanya terhad kepada SEKADAR MENJUAL PRODUK KESIHATAN! Ianya lebih kepada memberikan memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja.

Sumber 

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

Order Sekarang Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

 Panduan MUDAH Untuk Pelanggan Membuat Pembelian Produk Shaklee Secara Online

penjimatan shaklee Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

images 1 Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

Untuk sebarang kemusykilan dan pertanyaan. Sila hubungi saya untuk konsultasi premium: 

signature Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6011-1569 0082

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

Emel : adilahmanaf@celikvitamin.com

Facebook: Adilah Manaf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge