Jadual, Cara Makan dan Masa Yang Sesuai Makan Vitamin Shaklee

Lazimnya, soalan popular yang ditanya selepas membeli vitamin Shaklee adalah apakah jadual makan, bagaimana cara makan dan bilakah masa sesuai makan vitamin Shaklee?

Oleh kerana vitamin Shaklee kini menjadi satu fenomena yang luar biasa di Malaysia, maka peningkatan jumlah pengedar-pengedar Shaklee juga meningkat seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Pengedar Shaklee yang benar-benar komited, tidak akan membiarkan para pelanggannya dibiarkan tanpa dibekalkan informasi secukupnya khususnya bab jadual, cara makan dan masa yang sesuai untuk makan vitamin Shaklee.

vitamin shaklee

Jadual Dan Cara Makan Vitamin Shaklee

Sebelum saya teruskan kepada jadual dan cara makan vitamin Shaklee, izinkan saya berkongsi sesuatu yang penting untuk anda semua.

Umumnya, di label yang ditampalkan pada botol setiap vitamin Shaklee telah diberitahu berapakah dos yang perlu diambil dalam masa sehari kepada semua. Tetapi sebenarnya kita juga perlu tahu apakah cara makan dan jadual yang tepat supaya kita akan mendapat hasil yang optimum?

Di sinilah terletaknya jurang perbezaan yang ketara antara pengedar Shaklee yang memang pakar, ikhlas dan komited untuk memberikan perkhidmatan yang premium kepada para pelanggan dibandingkan dengan pengedar Shaklee yang mementingkan keuntungan dan jual vitamin shaklee pun hanya sekadar menjual tanpa konsultasi yang lengkap dibekalkan kepada pengguna.

Maka, terjadilah situasi yang biasa dewasa ini, apabila saya dan rakan-rakan pengedar sentiasa dihujani dengan panggilan telefon para pelanggan yang susah hati dan rasa marah kerana selepas membayar harga vitamin Shaklee, penjual Shaklee picisan tersebut hilang begitu sahaja tanpa sebarang konsultasi cara makan dan jadual makan yang betul. Pilihlah betul-betul lain kali ye.

Jadual Umum Dan Cara Makan Vitamin Shaklee Bagi Penyerapan Optimum

Kalsium bagus diambil selepas makan. Tetapi, tidak menjadi masalah sekiranya ingin diambil sebelum tidur seperti kita minum susu sebelum tidur.

Magnesium seelok-eloknya diambil pada waktu sebelum tidur.

Pengambilan Zink bersama-sama makanan akan mengelakkan rasa loya dan ingin muntah.

B Complex diserap secara optimum pada waktu selepas sarapan pagi dan memberi tenaga sepanjang hari.

Ambillah Vitamin C pada waktu selepas sarapan pagi bagi mengelakkan sakit perut kerana kandungan asid askorbiknya boleh menyebabkan perut anda memulas-mulas.

Sila ambil perhatian. Elakkan telan bersama-sama:

Ostematrix dan Vitalea
Alfalfa dan Vita E

Masa sesuai makan vitamin

1. Sebaik-baiknya pengambilan vitamin dilakukan selepas makan supaya kadar penyerapan vitamin lebih baik dan optimum jika diambil bersama-sama dengan makanan.

2. Produk vitamin sustained released sangat “highly recommended” atau disyorkan untuk diambil sekali atau bersama dengan makanan supaya fungsi sustained released dapat dioptimumkan dengan nutrien yang dilepaskan secara perlahan dan berperingkat-peringkat.

3. Bagi memastikan penyerapan pada kadar yang paling optimum, ambillah vitamin dan mineral bersama-sama.

Ini Adalah PESANAN IKHLAS Saya Buat Para Pembaca Tersayang 🙂

Tiada pantang larang atau masa yang khusus untuk menelan vitamin sebenarnya. Cuma, bergantung kepada kenapa anda ambil vitamin tersebut adakah untuk kecantikan, kesuburan, kecergasan dan sebagainya. Di sinilah terletaknya kelebihan kepada para pengedar Shaklee yang serius seperti saya dan rangkaian pengedar di bawah saya.

Anda akan diberikan jadual makan secara terperinci dan dimasukkan ke dalam satu group Facebook eksklusif HANYA untuk mereka yang beurusan dengan saya dan rangkaian pengedar saya  untuk sebarang maklumat terkini.

Pelanggan Suka, Kami Bahagia!

Pelanggan Suka, Kami Bahagia!

Saya sentiasa menekankan kepada diri sendiri dan rangkaian pengedar di bawah saya supaya memberikan yang terbaik dan konsultasi yang premium kepada para pelanggan supaya mereka mendapatkan hasil yang optimum sebanding dengan pelaburan yang telah dibuat oleh mereka. Saya dan rangkaian pengedar di bawah saya memang menjadikan perniagaan Shaklee sebagai mata pencarian premier dan kami memang akan berbisnes Shaklee sampai bila-bila. Oleh itu, hubungan kami dan para pelanggan memang sangat dititikberatkan sehinggakan hampir 60 peratus pelanggan saya akan menjadi ahli sama ada untuk makan sendiri atau menjadi pengedar Shaklee di bawah saya kerana hubungan yang erat sesama kami.

Buatlah pilihan yang tepat. Pilihlah pengedar Shaklee yang memberikan perkhidmatan yang terbaik dan premium untuk anda supaya lebih nilai untuk wang ringgit yang anda laburkan untuk kesihatan.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

Order Sekarang Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

 Panduan MUDAH Untuk Pelanggan Membuat Pembelian Produk Shaklee Secara Online

penjimatan shaklee Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

images 1 Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

Untuk sebarang kemusykilan dan pertanyaan. Sila hubungi saya untuk konsultasi premium: 

signature Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6011-1569 0082

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

Emel : adilahmanaf@celikvitamin.com

Facebook: Adilah Manaf

9 comments for “Jadual, Cara Makan dan Masa Yang Sesuai Makan Vitamin Shaklee

  1. 16 December, 2013 at 3:43 pm

    Alhamdulillah mmg satu feedback positif yg dihrapkan2..
    ciktom pernah consume alfafa dan b-complex mmg bagus…
    pasni nak bli alfafa balik…

    • 19 December, 2013 at 8:24 pm

      Terima kasih datang melawat cik tom 🙂

  2. imah
    15 April, 2014 at 1:31 am

    salam..nk tnye pasal cara nk ambil vit ni…sy dh ble slimming set bersama gla complex,vit E dn juga vit C…set slmmng adalh esp,alfalfa,omega guard dn jg lecithin..so skrg sy confused mcm mne nk ambil ni semua..tq

  3. mimi
    25 January, 2015 at 2:01 pm

    nak tanya, saya adalah pengguna /pertama kali cuba product shaklee ni.. tp masaalah saya bila sudah beli vitamin dari pembekal /pengedar, mereka tidak response pun pertanyaan saya mengenai cara pengambilan yg btl vitamin ni.

    • 28 January, 2015 at 11:48 am

      Oleh sebab itulah saya menekankan agar pilih pengedar shaklee yang betul-betul pakar, ikhlas dan komited untuk memberikan perkhidmatan yang premium kepada para pelanggan dibandingkan dengan pengedar Shaklee yang mementingkan keuntungan dan jual vitamin shaklee pun hanya sekadar menjual tanpa konsultasi yang lengkap dibekalkan kepada pengguna.

      Penjual Shaklee picisan tersebut hilang begitu sahaja tanpa sebarang konsultasi cara makan dan jadual makan yang betul. Pilihlah betul-betul lain kali ye 🙂

  4. azlina
    15 October, 2016 at 6:18 pm

    Assalamualaikum… nk tnya klu ambik ostematrix brsama susu/mnuman coklat blh x?bla wktu sesuai pngmbilan omega guard?

    • 27 October, 2016 at 10:18 pm

      Hubungi pengedar shaklee yang jual kat puan tu ye. Dia bertanggungjawab memberikan konsultasi terbaik buat para pelanggan 🙂

  5. Yaa
    24 February, 2017 at 12:22 am

    Kalau sy nk consume alfalfa sekali dgn vit c boleh ke? pengambilan boleh pada waktu yg sama ke (lunch & dinner)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge