Diet Omega (SIRI 1): Konsep & Asas Berdiet Melalui Supplement

Konsep Asas Berdiet melalui Supplement. Pilihan yang lebih SELAMAT dan BERKESAN!

Mari kita faham konsep menurunkan berat badan melalui supplement:

Pertama : Detox

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herblax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa,dan Herblax lebih sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak syorkan Herblax pada ibu2 yang menyusukan anak kerana bimbang jika kesannya akan dapat pada anak.

Kedua : Protein

Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan Energizing Soy Protein (ESP)/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan).

Ketiga : Omega

Berfungsi untuk memecahkan lemak2. Omega dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane. Omega tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Walau apa juga supplement yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan main hentam je makan sesuka hati. Kene kurangkan lemak dan minyak dan rajin2lah bersenam.

Sumber

Bacaan lanjut:

1. Diet Omega (SIRI 2): Signifikan air kepada diet dan pengambilan supplement. Klik SINI.

2. Diet Omega (SIRI 3): Makanan berserat tinggi penting supaya lemak boleh diangkut keluar dari badan dengan lebih cepat. Klik SINI.

3. Diet Omega (SIRI 4): Bagaimana Omega-3 & Omega-6 Membantu Anda Utk Kurus. Klik SINI.

Sila baca DISCLAIMER.

Hubungi saya:

Fb: Adilah Manaf Celikvitamin

Fanpage: http://www.facebook.com/Celikvitamin

Email: adilahmanaf@celikvitamin.com

No. Hp: 011-15690082

Shaklee Independent Distributor No 866551

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge