Rawatan Semulajadi Penyakit Buah Pinggang Bocor Atau Nephrotic Syndrome

Penyakit Buah Pinggang Bocor atau Nephrotic Syndrome ini adalah jenis penyakit yang menjejaskan buah pinggang. Ginjal yang normal mempunyai satu penapis yang dikenali sebagai glomerulus bertindak untuk menapis protein albumin daripada terkeluar ke dalam urin atau air kencing.

Sekiranya penapis ini rosak, ia akan mengakibatkan protein ‘bocor’ dan diangkut keluar dari tubuh secara berlebihan. Akibatnya, ia akan mengganggu kesihatan tubuh sehingga terjadi komplikasi bengkak air (edema), hypoalbuminemiamasalah kolestrol dan lain-lain.

Apakah Tanda-Tanda Buah Pinggang Alami Kebocoran?

Individu yang berisiko mengalami ginjal bocor ini boleh dikenali dengan simptom-simptom tertentu. Antara gejala-gejala yang boleh dikesan termasuklah:-

  • Bengkak sekeliling mata atau kaki atau buku lali. Ini adalah gejala yang paling biasa.
  • Sering keletihan.
  • Penambahan berat badan akibat cecair yang masuk ke dalam tisu.
  • Air kencing atau urin berbuih.
  • Hilang selera untuk makan.

Bagaimana Sindrom Ginjal Bocor Ini Di Diagnosis

Biasanya, para doktor akan menentukan sama ada kita disahkan menghidap buah pinggang bocor ini menggunakan kaedah berikut:-

  • Ujian air kencing bagi mengukur jumlah kehadiran protein di dalam urin.
  • Ujian darah juga dilakukan bagi mengukur jumlah protein,kolesterol, dan gula (glukosa) dalam darah.
  • Ultrasound untuk melihat buah pinggang.

Ujian-ujian ini dilakukan bagi menolak sebab-sebab lain gejala-gejala yang terjadi. Pada kebiasaannya, rawatan yang dilakukan memerlukan biopsi buah pinggang untuk mencari punca.

Diet yang mengurangkan pengambilan garam juga perlu. Kurangkan juga pengambilan air untuk mengelakkan edema atau bengkak air yang teruk pada anggota tubuh.

Komplikasi Penyakit Buah Pinggang Bocor

Kehilangan protein melalui ginjal ini dikenali sebagai ‘proteinuria‘. Keadaan ini merendahkan paras protein dalam darah (hypoalbuminemia) dan menyebabkan air diserap masuk ke dalam tisu lembut tubuh (edema).

Paras protein yang rendah ini berisiko menyebabkan pelbagai masalah sekunder lain kerana kehadiran air yang termasuk ke dalam rongga abdomen (ascites), sekitar jantung atau paru-paru (lelehan perikardium dan lelehan pleural), kadar kolesterol tinggi (hiperlipidemia) dan peningkatan risiko trombosis.

Penyakit ini biasanya menyerang kanak-kanak sehingga berisiko menjejaskan tumbesaran tubuh mereka. Pesakit ginjal bocor ini juga mempunyai antibodi yang lemah dan mudah mendapat jangkitan kuman dan berisiko menyebabkan kematian.

Selain itu, kehadiran air di dalam organ seperti paru-paru boleh menjadi sarang kepada pembiakan kuman dan menyebabkan jangkitan maut. Peringkat terakhir yang amat menggerunkan adalah apabila buah pinggal gagal untuk berfungsi dan ini juga mampu meragut nyawa.

Rawatan Semulajadi Buah Pinggang Bocor Tanpa Biopsi Dan Steroid 

Seperti yang kita sedia maklum, rawatan buah pinggang bocor ini memerlukan pesakit melalui biopsi iaitu pengasingan tisu, sel atau cecair tubuh daripada pesakit untuk mengkaji penyakit yang dihadapinya. Disamping itu, para pesakit juga akan dibekalkan steroid yang kita ketahui banyak sisi negatifnya untuk tubuh.

Kisah Tuan Rosdi Yang Sembuh Dari Buah Pinggang Bocor Tanpa Biopsi Dan Steroid

Rawatan alternatif yang boleh dicuba untuk mengatasi masalah buah pinggang bocor ini ialah dengan mencuba supplemen semulajadi Vivix Shaklee yang sentiasa selamat, semulajadi dan berkesan.

Pengambilan berterusan Vivix secara konsisten sekurang-kurangnya sebotol akan membantu untuk kita kembali pulih. Vivix akan mula bertindak memperbaiki sel-sel tubuh yang telah rosak. 

Vivix Shaklee adalah revolusi terbaru pemakanan polifenol dalam bentuk minuman botani. Polifenol pula adalah kumpulan fitokimia yang mengandungi sebatian tanaman berkhasiat seperti antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Vivix adalah campuran antara botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Selain itu, Vivix Shaklee juga mempunyai keistimewaan lain:

 

Pengambilan supplemen ini adalah usaha untuk kita kembali sembuh. Dalam pada Tubuh yang sihat adalah hasil kombinasi pengambilan makanan yang berkhasiat, senaman dan memenuhi keperluan nutrisi. Pengambilan Vivix ini akan membantu untuk penghasilan sel-sel yang sihat.

Sekiranya anda salah seorang yang bermasalah buah pinggang bocor, saya sarankan anda untuk mencuba Vivix Shaklee ini sekarang.

Janganlah berfkir terlalu rumit demi kesihatan.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

Order Sekarang

Panduan MUDAH Untuk Pelanggan Membuat Pembelian Produk Shaklee Secara Online

penjimatan shaklee

Daftar Ahli Shaklee

Jangan ragu-ragu untuk bertanya.

Saya memang sangat-sangat ingin membantu anda:

signature Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6011-1569 0082

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

Facebook: Adilah Manaf

 

7 comments for “Rawatan Semulajadi Penyakit Buah Pinggang Bocor Atau Nephrotic Syndrome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge