Rahsia Untuk Kelihatan Awet Muda 20 Tahun Dari Usia Sebenar!

Siapa tak suka setiap kali berjumpa kawan lama sentiasa dipuji penampilan wajah yang kelihatan lebih muda dari usia sebenar. Lebih-lebih lagi kalau kita boleh kekalkan keremajaan wajah sehingga kelihatan awet muda 20 tahun dari usia sebenar! Kalau ada rahsianya mesti ramai yang nak tahu kan?

Kita semua maklum, dalam zaman moden ini, terlalu banyak produk ‘anti-ageing’ yang dilambakkan dalam pasaran. Semuanya mendakwa produk mereka adalah yang terbaik. Namun, ingatan mesra dari saya. Anda perlu membuat sedikit kajian sebelum membuat keputusan untuk memilih produk anti penuaan. Tidak susah kerana sekarang semuanya di hujung jari. Justeru, anda boleh menentukan kesahihan kajian tentang produk itu sendiri.

Kajian Vivix Shaklee Oleh Penyelidik Dari Universiti Harvard

Seperti yang telah dinyatakan, terdapat pelbagai lambakan produk anti-penuaan dalam pasaran dengan pelbagai janji manis untuk kekal muda. Saya seorang yang sangat teliti sebelum membuat keputusan dalam apa jua perkara. Oleh itu, saya membuat kajian tentang Vivix Shaklee. Apa yang meyakinkan saya adalah produk Vivix Shaklee ini mendapat perhatian dari penyelidik dari Universiti Harvard iaitu Dr. David Sinclair yang terlibat dengan beberapa siri penyelidikan ‘high-profile’ tentang fenomena penuaan. Dr. Sinclair dan pasukannya di Harvard Medical School telah menjalankan eksperimen ke atas lebih daripada 20,000 molekul semulajadi satu persatu sehingga beliau secara tidak disengajakan telah menemui apa yang dikatakan sebagai ‘perkara yang paling hampir kepada keajaiban molekul yang pernah dijumpai’. Molekul ajaib yang menghidupkan gen untuk anti penuaan itu dipanggil sebagai resveratrol.

Kemudian, pasukan penyelidik beliau telah menjalankan eksperimen tersebut kepada tikus-tikus makmal yang mempunyai diet lemak yang tinggi ditambah dengan resveratrol. Hasilnya, tikus tersebut bukan sahaja mempunyai jangka hayat lebih lama 30 peratus daripada normal malahan lebih sihat. Berat badan kekal dan haiwan tersebut boleh berlari 2 kali ganda lebih jauh berbanding tikus makmal yang tidak diberikan resveratrol. Bahagian yang paling menarik adalah haiwan ini tidak menunjukkan simptom sakit disebabkan penuaan seperti penyakit hati, diabetes, kanser mahupun jantung!

Apakah Molekul Ajaib Resveratrol Dalam Vivix Shaklee Itu?

Resveratrol adalah antioksidan yang sangat efektif yang terhasil oleh tumbuh-tumbuhan. Resveratrol juga merupakan sejenis polifenol yang lazimnya dapat ditemui dalam minuman ‘red wine’. Satu lagi kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi di Universiti Ohio pada tahun 1997 jelas telah menemui bukti keberkesanan resveratrol dalam menyekat pembahagian sel-sel kanser di peringkat selular. 

 

Apa yang hebatnya tentang Vivix Shaklee?

Vivix Shaklee adalah revolusi terbaru pemakanan polifenol dalam bentuk minuman botani. Polifenol pula adalah kumpulan fitokimia yang mengandungi sebatian tanaman berkhasiat seperti antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Vivix adalah campuran antara botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Fakta 1: Resveratrol terkandung dalam Vivix. Malah, menerusi kajian di makmal, tonik Vivix  ini 10 kali ganda lebih berenergi berbanding resveratrol. Tidak mengandungi alkohol kerana ianya semulajadi, tanpa pewarna tiruan, perasa tambahan dan yang pentingnya ianya HALAL!
Fakta 2: Kajian saintis mendapati warga Perancis cenderung menikmati daging berlemak tinggi dan minum wain dalam kuantiti tinggi. Namun, statistik penyakit jantung jauh lebih rendah di Perancis. Hasil kajian yang memakan masa bertahun-tahun, para saintis telah jumpa jawapannya iaitu terdapat resveratrol yang tinggi kandungannya dalam wain merah.

Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah kandungan resveratrol yang menyamai kandungan resveratol dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: Jika dibandingkan dengan minuman jus lain, hanya satu sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC. Ternyata Shaklee adalah yang terbaik!

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods

Testimonial Vivix Shaklee Oleh Ayu Raudhah

Testimonial Vivix Shaklee Dalam Media Massa

Vivix 10 x resveratrol Dapatkan Vivix Shaklee anda pada hari ini. Suami saya sendiri mengamalkannya secara konsisten. Alhamdulillah kesihatannya lebih baik dan tampak lebih bertenaga dan muda. Ibu mertua saya juga yang menghidapi diabetes semenjak tahun 1996 lagi sudah 2 tahun sejak 2012 mengamalkan pengambilan Vivix Shaklee ini dan hasilnya, bacaan gula dalam darah beliau stabil dan terkawal. Promosi Vivix Shaklee sepanjang bulan Julai 2014 ini. Anda boleh menghubungi saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut.  

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

Order Sekarang Set Sahur Shaklee Untuk Ibu Berpuasa Kekal Cergas

 Panduan MUDAH Untuk Pelanggan Membuat Pembelian Produk Shaklee Secara Online

penjimatan shaklee Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

images 1 Set Sahur Shaklee Untuk Ibu Berpuasa Kekal Cergas

Untuk sebarang maklumat dan konsultasi premium. Sila hubungi:

signature Set Sahur Shaklee Untuk Ibu Berpuasa Kekal Cergas

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6011-1569 0082

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

Facebook: Adilah Manaf

 

Artikel-artikel lain mengenai VIVIX SHAKLEE yang menarik!

 1.  5 Tanda Awal STROKE Dan Tips Mencegahnya
 2. Resveratrol Membantu Merawat Pesakit Diabetes Secara Semulajadi
 3. Maziah
 4. VIVIX TONIK AJAIB dari SHAKLEE
 5. Bongkar Rahsia Awet Muda
 6. Cegah Stroke / Angin Ahmar Dengan Vivix
 7. Anda Tentukan:Nak Tua Sebelum Usia Atau Awet Muda Dengan Vivix Shaklee
 8. Vivix Shaklee Buat Anda Hilang Satu “Nikmat” Hidup
 9. Wan Norasiah
 10. Vivix Shaklee ~ Rahsianya Kini Terbongkar
 11. Testimonial Vivix Shaklee dan Kanser
 12. Vivix Shaklee telah berjaya membantu “Perokok Tegar” Berhenti Merokok!!!
 13. Shaklee Ada Sirap Ajaib?
 14. Vivix Shaklee Melambatkan Proses Penuaan
 15. Rahsia Ayu Raudah Kekal Jelita
 16. Petua Melambatkan Penuaan
 17. Keistimewaan Vivix Shaklee

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge