Program Untuk Usahawan Menambah Pendapatan 2019

Kita sudah masuk tahun 2019, cuba tanya diri sendiri adakah kita masih lagi hidup dari gaji ke gaji.

Adakah kita perlu cari peluang untuk menambah income bagi bantu tingkatkan ekonomi keluarga?

Pendek kata, belanja isi rumah kita 100 peratus bergantung dari gaji bulan ini ke gaji bulan depan tanpa SIMPANAN!

Setiap bulan kita akan habiskan income untuk perbelanjaan dan bil dan kira hari untuk gaji seterusnya.

Baru-baru ini, keluar statistik dalam satu akhbar tempatan tentang pendapatan isi rumah untuk 2016. Apa yang memeranjatkan ialah di Lembah Klang ini, golongan yang berpendapatan antara RM6,180 ke RM7,640 pun sudah dikira ‘Bottom 40’ atau B40. Maksudnya 40% termiskin di Malaysia.

Ini baru tahun 2016, kalau 2018 lagi dasyat agaknya statistik. Oleh itu, tak hairanlah kenapa income isi rumah kita walaupun RM7,000 pun masih tak cukup di kota msewetropolitan ini.

Apa Pilihan Yang Kita Ada?

Sebenarnya kita ada 2 Pilihan. Tambah 1 pilihan kalau ikut matematik yang ditunjukkan oleh statitistik di atas tadi.

1. Kita Pindah Ke Tempat Kos Sara Hidup Lebih Rendah.

Kita boleh pilih untuk berhijrah ke Pahang atau Kelantan berdasarkan pendapatan isi rumah kita RM7,000. Terus naik ke golong Top 40 (T40). Tapi perlu diingat, jika kita bekerja swasta, adakah kita akan dapat gaji yang sama di tempat baru.

Lagilah kalau kita kerja gomen, bukan senang nak minta transfer ke tempat yang kita mahu. Kesimpulannya, pilihan ini tak berapa realistik.

2. Kita Ikat Perut Dan Berjimat.

Ini antara saranan kerajaan sebelum ini, akibatnya sampai rakyat mengamuk sampai tukar kerajaan! Sebagai marhaen, kita memang dah cuba langkah berjimat-cermat.

Bawa motor pergi kerja, public transport atau carpool. Makan pun kedai-kedai biasa atau bawa bekal. Bercuti bawa keluarga jalan-jalan pun sekadar balik kampung. Astro dah potong.

Tapi, tetap tak cukup. Sewa rumah + installment kereta + insurans keluarga + bayar PTPTN etc pun still tak cukup. Jadi, nak jimat celah mana lagi? Ini pun dah tak relevan.

3. Tambah Pendapatan Atau Buat Side Income.

Ini pilihan ke tiga dan paling praktikal berbanding pilihan lain. Dari kita berhijrah dan berjimat, moleklah kita buat sesuatu dari sekarang ini dengan tingkatkan ekonomi keluarga.

Tahu tak kenapa? Tambah income adalah solusi jangka panjang yang wajib kita buat. Dua pilihan lain tadi bukanlah penyelesaian cuma mengelak penyelesaian!

Mula Sekarang Jangan Tangguh

Betul. Jangan tangguh lagi. Mula sekarang. Kita kena tambah pendapatan. Sama ada kita mulakan bisnes sendiri atau kita buat side-income.

Kalau masih tiada plan untuk mulakan bisnes apa atau mencari-cari side income yang sesuai dengan jadual anda yang sibuk, kami syorkan untuk anda buat keputusan sekarang dan join program Success Hunter yang kami anjurkan.

“Best sangat. Minda lebih terbuka luas dengan peluang yang Shaklee offer. Lain daripada yang sebelum ini

“Daripada tersipu-sipu malu kepada “macam mana nak daftar ahli baru?””Berbaloi datang dari jauh (dari Sabah & Sarawak)”

“macam mana nak daftar ahli baru?”

“Berbaloi datang dari jauh (dari Sabah & Sarawak)”

Semua di atas antara feedback peserta Success Hunter sebelum ini. Kagum dengan mereka ni, sampai ada yang sunggup terbang dari Kuching & Kota Kinabalu semata-mata nak join Success Hunter ini. Juga ramai yang datang dari dalam dan luar Lembah Klang .

Seminar ini kami anjurkan untuk bantu semua yang ingin tingkatkan ekonomi keluarga dan mencari-cari peluang pendapatan. Mahupun untuk yang ingin memulakan perniagaan tetapi tak ada idea atau modal yang besar untuk start-up.

Sehingga artikel ini ditulis, program Success Hunter kami dah masuk siri yang ke 3. Statistik kami menunjukkan hampir 30 peratus yang menyertai program keusahawanan ini, berjaya meraih pendapatan 4 angka dalam bulan seterusnya.

Cukup tak income tambahan 4 angka sebulan sebagai permulaan?

Nak tau lebih lanjut. Whatsapp kami.

Klik : Whatsapp Success Hunter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge