Peluang Hamil Selepas Keguguran

Seorang wanita yang keguguran tidak bermakna mereka tidak berpeluang hamil secara normal di masa hadapan. Keguguran bukanlah punca kemandulan kecuali pesakit tersebut mempunyai penyakit radang pelvis (pelvic inflammatory disease) atau jangkitan lain akibat komplikasi dari keguguran tersebut. Ini akan menyebabkan berlakunya kerosakan atau tiub fallopio tersumbat dan akan memberikan masalah untuk hamil secara normal.

Seorang wanita perlu menjalani ujian bagi mengesan masalah fallopio sama ada tersumbat, melekat dan sebagainya menerusi proses x-ray rahim atau laparoskopi (tebukan di perut). Bagi sesetengah kaum wanita, mereka memerlukan rawatan seperti ujian laparoskopi ini kerana ujian ini mempunyai kelebihan berbanding x ray rahim. Walaupun ianya dianggap lebih invasif kerana pesakit perlu dibius dan dalam masa yang sama satu hirisan atau tebukan kecil akan dibuat di kawasan umbilikus (pusat).

Dianggarkan 10 hingga 15 peratus kehamilan berakhir dengan keguguran. Doktor biasanya tidak menyarankan anda menjalani sebarang ujian khas selepas keguguran yang berlaku pertama kali. Masalah-masalah kesihatan biasanya bukanlah penyebabnya. Kehamilan yang seterusnya mungkin akan berjaya.

Jika anda mengalami keguguran untuk kali kedua, doktor anda mungkin menyarankan beberapa ujian untuk mengenal pasti sebab keguguran tersebut. Biasanya, anda tidak akan dirujuk kepada ahli ginekologi kecuali anda mengalami tiga kali keguguran atau lebih secara berturut-turut. Walaupun dengan ujian-ujian yang sangat sofistikated, biasanya sebab mengapa seseorang wanita kerap mengalami keguguran tidak dapat dipastikan.

Mengalami keguguran tidak semestinya menandakan anda mempunyai masalah kesuburan. Malah, kajian menunjukkan bahawa di antara setengah dan tiga perempat daripada wanita yang pernah mengalami keguguran sebanyak tiga kali atau lebih akhirnya melahirkan bayi yang sihat tanpa memerlukan sebarang rawatan perubatan yang khusus. Kecuali jika doktor anda memberitahu yang sebaliknya, ada kemungkinan kehamilan kedua anda akan normal.

Selepas keguguran kali pertama, risiko keguguran untuk kali kedua sama sahaja dengan sebelumnya. Walaupun selepas dua keguguran, risiko keguguran kali ketiga hanya meningkat sedikit sahaja.

Kebanyakan doktor akan mengesyorkan anda tunggu sehingga mendapat sekurang-kurangnya satu kali haid yang normal sebelum mencuba lagi. Ini bagi memberi peluang kepada badan anda untuk kembali normal. Tetapi jangan lupa bahawa anda juga perlu sembuh dari segi emosi sebelum bersedia untuk cuba hamil lagi.

Tingkatkan Peluang Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee

Kenapa tidak anda mencuba dengan mengambil suplemen Shaklee bagi memaksimumkan peluang untuk mengandung? Anda boleh mencuba vitamin kesuburan suami dan isteri seperti cadangan berikut:

1) Zinc Complex

Zink berkesan terhadap pelbagai hormon seperti hormon seksual, hormon tiroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostat dan tiroid yang tak aktif . Zink yang kurang adalah antara penyebab kemandulan. Istilahnya “Below the level of technical sterility”  bermaksud ‘di bawah paras kesuburan’. Ia boleh mempengaruhi bilangan dan pergerakan sperma. Oleh itu, zink perlu untuk memaksimumkan kesuburan.

2) Vitalea 

Pengambilan Vitalea adalah untuk memastikan keperluan tubuh terhadap 12 vitamin dan 7 galian dapat dipenuhi dengan hanya sejenis supplemen. Pengambilan makanan seharian kita tak dapat menampung keperluan ini atas pelbagai kekangan. Vtalea atau multivitamin Shaklee dapat memenugi mineral penting bagi diperlukan tubuh.

3) B Complex

Berperanan mengelakkan kemurungan (anti-stress) dan membantu untuk hormon untuk stabil. Asid Folik dan Biotin juga turut terkandung dalam B Complex dan sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4) Vitamin E 

Vitamin E meningkatkan hormon seks bagi lelaki atau wanita. Uniknya Vitamin E Shaklee adalah kerana ianya mengandungi silenium. Biasanya, lambakan Vitamin E lain di pasaran, silenium dijual berasingan. Selain itu, ia bagus untuk kesihatan jantung dan boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosteron.

5) GLA Complex

Berperanan membantu mengatasi masalah haid tidak yang teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti. Lebih baik dari Primrose Oil.

6) Alfalfa Complex

Alfalfa ini sangat popular dengan gelaran vitamin cinta. Ia membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersenggama”, menghindarkan masalah keputihan, haid yang tak teratur, senggugut dan fungsinya seperti herba Kacip Fatimah.

Anda tak cukup yakin? Ini testimonial kakak ipar saya.

Kakak ipar saya, Puan Nor Shuhaida Shuhaimi adalah salah seorang dari ramai lagi ibu-ibu di luar sana yang telah mendapat manfaat dari Set Kesuburan Shaklee ini. Beliau menunggu hampir 5 tahun untuk hamil dan Alhamdulillah kini beliau telah dianugerahkan cahaya mata yang comel berusia satu tahun.

Terlebih dahulu terima kasih untuk adik ipar saya Adilah Manaf Celikvitamin kerana memperkenalkan produk shaklee kepada saya. Dalam hidup ini kita diberi dugaan & ujian yang berbeza dan pastinya setiap kesabaran itu pasti ada ganjaran. Saya dan suami menunggu selama enam tahun untuk menimang cahayamata dan hanya yang melaluinya sahaja faham, perasaan kami. Saya mula mengamalkan set kesuburan shaklee pada Jan 2012, selepas 6 bulan mengamalkannya saya telah disahkan hamil. Semasa hamil dan didalam pantang saya juga menggunakan set yang berkaitan. Lebih membanggakan sebagai seorang ibu sehingga ke saat ini bayi saya sudah berusia 5 bulan menikmati susu ibu sepenuhnya dimana saya langsung tidak mengalami masalah kekurangan susu walaupun di dalam bulan puasa. Selain itu, bayi saya mempunyai kulit yang gebu dan badan yang tegap. Kesimpulannya saya mendapat pelbagai manfaat dengan produk shaklee bermula dengan set kesuburan, set kehamilan,set berpantang dan set menyusu. Bukan kemenangan yang saya harapkan cukuplah sekadar berkongsi secebis pengalaman. Nama bayi saya Nur Damia Najiha Binti Ismadi. Sekian…

Tidak salah untuk kita mencuba dan terus mencuba. Anak adalah anugerah Allah SWT yang terindah. Pokoknya, jangan kita mudah menyerah dan berputus asa untuk terus berusaha memperolehi zuriat.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

Order Sekarang Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

 Panduan MUDAH Untuk Pelanggan Membuat Pembelian Produk Shaklee Secara Online

penjimatan shaklee Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

images 1 Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

Untuk sebarang kemusykilan dan pertanyaan. Sila hubungi saya untuk konsultasi premium: 

signature Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6011-1569 0082

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

Emel : adilahmanaf@celikvitamin.com

Facebook: Adilah Manaf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge