Cara Berhenti Merokok Berkesan Dalam Tempoh Kurang Dari Sebulan

Kebanyakan perokok tegar sebenarnya tahu bahawa merokok tidak baik untuk kesihatan bahkan mengundang bahaya kepada orang di sekeliling mereka. Mereka tahu mereka perlu berhenti tetapi mereka juga tahu ia sangat-sangat susah untuk berhenti dari tabiat buruk ini.

Mujurlah, ada banyak bantuan dan cara yang boleh dicuba untuk berhenti merokok pada masa ini. Namun, mereka memerlukan keazaman yang kuat dan kesabaran yang tinggi untuk berhenti merokok memandangkan kebanyakan perokok tegar telah merokok sejak usia belasan tahun.

Sokongan moral dari keluarga dan kawan-kawan sangat diperlukan jika kita benar-benar mahu berhenti merokok.

Sebelum saya berkongsi dengan anda pengalaman bagaimana perokok-perokok tegar lebih 20 tahun berhenti dalam masa kurang sebulan, saya ingin berkongsi dengan anda semua 5 Sebab Kenapa Kita Berhenti Merokok sebelum mengambil langkah besar untuk berhenti selama-lamanya.

5 Sebab Kenapa Kita Wajib Berhenti Merokok

1.0 Demi Kesihatan

Anda boleh rujuk kepada mana-mana pakar tentang kesihatan. Berhenti merokok adalah langkah kritikal yang sangat penting untuk para perokok meningkatkan tahap kesihatan dan kualiti kehidupan ke arah yang lebih baik.

Semakin cepat kita berhenti, tubuh kita akan mula memperbaiki kerosakan yang disebabkan oleh tabiat buruk merokok. Tentulah bagus kalau kita boleh berhenti di usia muda, tetapi ‘better late than never‘. Masih belum terlambat untuk hidup dengan sihat.

2.0 Demi Dompet

Mahal tu bro sekotak rokok. Tak perlu lagi kita ingatkan. Sudah berpuluh kali orang sekeliling kita berleter tentang perkara ini.

Fakta yang paling menarik, harga rokok meningkat setiap tahun dengan peningkatan yang ketara. Ada ketika harga meningkat sehingga 40 peratus berbanding tahun sebelumnya.

Buktikan yang harga kesihatan kita tidak semudah itu untuk dikorbankan!

3.0 Demi Sebuah Ketenangan

Merokok ini sebenarnya menyusahkan. Semakin banyak tempat yang diklasifikasikan sebagai kawasan larangan merokok. Baru-baru ini sepanjang highway PLUS dan LPT perokok akan dikompaun.  Lebih-lebih lagi kalau dalam kereta yang ada anak isteri. Sanggup berkongsi asap rokok dengan anak-anak?

Terpaksa curi-curi menghisap rokok atau cari tempat untuk merokok. Tak penat ke? Kalau berhentikan senang. Jiwa pun tenang. Boleh hirup udara segar lagi.

Kalau orang lain boleh, anda pun boleh bro!

4.0 Demi Yang Tersayang 

Rokok membahayakan semua orang yang terhidu asapnya. Bukan hanya perokok. Sama ada kita muda atau tua, sihat atau tidak, perokok pasif (orang yang terhidu asap rokok) terdedah kepada bahaya dan boleh mengundang penyakit berbahaya.

Bayangkan wajah anak-anak yang setiap hari dipaksa menghirup udara kotor rokok hembusan dari ayah mereka boleh mendapat jangkitan paru-paru. Manakala, ibu yang merokok juga berisiko melahirkan bayi pra-matang, kurang berat dan berisiko untuk mati dalam kandungan.

Inilah masanya untuk kita buktikan bahawa kita ini bukan seorang yang mementingkan diri sendiri!

5.0 Demi Kehidupan Beragama

Tiada agama yang menyuruh kita memudaratkan diri sendiri. Jika kita seorang muslim, sudah banyak fatwa di keluarkan tentang hukum merokok ini adalah HARAM.

Sekiranya kita ini semakin berusia. Renunglah dalam-dalam ke dalam diri. Inilah masanya untuk kita berhenti merokok selaras dengan tegahan agama. Penuhilah kehidupan yang tersisa ini dengan amal kebajikan yang membawamu ke syurga. Jauhilah api rokok!

Ini Adalah Cara Paling Berkesan Untuk Kita Berhenti Merokok

Sudah ramai yang telah berjaya dengan cara ini. Ini bukan cerita saya tetapi cerita perokok-perokok tegar ini yang sudah berjaya berhenti merokok. Mereka juga skeptikal seperti anda pada mulanya. Mereka juga telah mencuba pelbagai cara tetapi tak berjaya.

Sehinggalah diperkenalkan dengan supplemen semulajadi yang selamat, semulajadi dan berkesan sehingga berjaya meninggalkan tabiat buruk ini selama-lamanya. Ya! Selama-lamanya! 

Kisah Pertama [VIDEO]

Brader Ni Dah Jemu Merokok Tapi Tak Tahu Macam Nak Berhenti Sehinggalah….

Kisah Dua

30 Tahun Merokok Akhirnya, Brader Ini Berhenti Dengan Sebotol Vivix!

Nama saya Nasiruddin Sulong (51th), seorang suami dan bapak 6 org anak.

Disini saya ingin kongsikan pengalaman saya mengamalkan produk Shaklee yaitu VIVIX.

Saya seorang perokok tegar, awal saya merokok pada usia belasan tahun, hampir 30th lebih saya bergaul dengan nikotin…bayangkan 1 hari saya boleh habiskan 2 bungkus rokok Marlboro Light bahkan lebih…dah berapa banyak pembaziran yg saya lakukan dan juga merosakkan diri secara perlahan2 huhuhu sedihnya kalau ingat itu…

Dalam hati ada niat nak berhenti merokok tetapi selalunya gagal, kegagalan itu saya sendiri tak tau pasal apa hehee…Sampai pada satu masa anak sedara saya perkenalkan Shaklee. 5 September 2013 saya mulai mengkonsumsi VIVIX.. awalnya hanya untuk menjaga kesehatan aja & tidak ada maksud untuk berhenti merokok…saya minum 1sdt setiap mlm sebelum tidur…

Minggu pertama takde apa2 kesan hanya saja badan lebih bertenaga, masuk minggu kedua mulailah perasaan berkecamuk ada apa gerangan…kenapa dengan aku ni…kenapa rokok ni tak abis lagi dah 3hr dah ni…rasanya pun dah mulai hambar…setiap pagi biasanya aku minum nescafe tetapi sejak kebelakangan ini kenapa rasa nescafe ni pun jadi lain macam…mulai dari situ lah saya pun bulatkan tekad untuk berhenti merokok…niat sudah kuat nak berhenti dan semangat pun kena kuat juga…

Banyak ujian yang saya lalui dari kawan2 yang asik cakap “halah kejap je tu nanti jg sambung merokok lg hehehe” tetapi saya kuat kan diri dan mental saya untuk buktikan kalau saya boleh berhenti (lagi pun saya dah puas dah merokok hehehe)…Ada doktor kata kalau nak berhenti merokok harus slow-slow tak boleh terus berhenti kerana nanti akan ada simptom2 setelah berhenti merokok ni seperti sakit kepala, selesma, batuk2 dan byk lg…tapi Alhamdulillah saya tak ada simptom2 itu kemungkinan dikarena VIVIX telah back up saya untuk tidak merasakan simptom2 tersebut…

Saya amalkan VIVIX selama 1bulan 15hari (1botol VIVIX je) setelah VIVIX habis saya minum VITALEA dan bila vitalea habis saya masih tetap minum lg tetapi tak selalu minum bila sang isteri tercinta ingatkan baru lah saya minum, Alhamdulillah dah 2thn saya berhenti merokok…sekarang ni saya just makan VITAMIN C sehari 1 biji je…

Demikianlah perkongsian saya bersama produk Shaklee “VIVIX”, semoga pengalaman saya ini boleh membantu anda-anda yang ingin berhenti merokok dan untuk jadi lebih sehat dan bertenaga…

Terima Kasih Shaklee!

Kisah Tiga

Suami Puan Ini Hilang Selera Merokok Buang Dalam Tong Sampah!

Last tahun lepas saya bagi dia vivix, suami minum jer. Dia tanya ni vitamin ape sedap jer. Sampai sehari 2x minum. Bile time nak merokok separuh je hisap. Dia kata rokok apa ni pahit semacam jer. Last rokok ada separuh kotak dia buang jer.

Dah tak beli dah. Alhamdulillah.

-Puan Noorzulaidah Abdul Kadir

Kisah Empat

Hari Ni Makan Vivix, Besoknya Abang Ni Merokok Rasa Pahit Macam Hempedu!

Beberapa hari lepas wife tetiba bagi sesudu vivix. Rasa macam ribena yang amat pekat. Dia kata elok untuk jantung. Tanpa usul periksa saya pun makan la. Keesokan harinya saya mula hilang satu ‘nikmatt hidup bila sedut sebatang rokok. Puii pahit gilerr.

Rasa macam hisap rokok masa demam (perokok tegar tau ni). Saya continue hisap rokok beberapa hari tanpa berjaya menghabiskan rokok sampai ke puntung.

Alhamdulillah. Usaha menjauhkan diri dari yang haram diteruskan.

Bagaimana Vivix Membantu Kita Berhenti Merokok

Pengambilan berterusan Vivix secara konsisten sekurang-kurangnya sebotol akan membantu untuk kita berhenti merokok sampai bila-bila. Vivix akan mula bertindak memperbaiki sel-sel tubuh yang telah rosak dan menyebabkan kita rasa sangat pahit apabila cuba merokok. Itu menunjukkanhealing crisis sel-sel tubuh sedang bertindakbalas dengan supplemen ini.

Bukan sekadar itu, Vivix juga mengembalikan keremajaan tubuh dan membuat anda kelihatan 20 tahun muda. Ini berdasarkan kajian klinikal. Saya seorang yang sangat teliti sebelum membuat keputusan dalam apa jua perkara. Oleh itu, saya membuat kajian tentang Vivix Shaklee.

Apa yang meyakinkan saya adalah produk Vivix Shaklee ini mendapat perhatian dari penyelidik dari Universiti Harvard iaitu Dr. David Sinclair dan pasukannya di Harvard Medical School telah menjalankan eksperimen ke atas lebih daripada 20,000 molekul semulajadi sehingga secara tidak sengaja telah menemui molekul ajaib anti penuaan itu dipanggil sebagai resveratrol.

Vivix Shaklee sangat diperkaya dengan resveratrol. Malah, menerusi kajian di makmal, tonik Vivix  ini 10 kali ganda lebih berenergi berbanding resveratrol. Tidak mengandungi alkohol kerana ianya semulajadi, tanpa pewarna tiruan, perasa tambahan dan yang pentingnya ianya HALAL!

Vivix Shaklee Bukan Sahaja Membantu Kita Berhenti Merokok Tapi…..

 

Sudah ramai yang telah berjaya dengan cara ini. Ini bukan cerita saya tetapi cerita perokok-perokok tegar ini yang sudah berjaya berhenti merokok. Mereka juga skeptikal seperti anda pada mulanya. Mereka juga telah mencuba pelbagai cara tetapi tak berjaya.

Sehinggalah diperkenalkan dengan supplemen semulajadi yang selamat, semulajadi dan berkesan sehingga berjaya meninggalkan tabiat buruk ini selama-lamanya. Ya! Selama-lamanya! 

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

Order Sekarang Set Sahur Shaklee Untuk Ibu Berpuasa Kekal Cergas

 Panduan MUDAH Untuk Pelanggan Membuat Pembelian Produk Shaklee Secara Online

penjimatan shaklee Testimonial Set Eczema Shaklee Untuk Bayi Dan Orang Dewasa

images 1 Set Sahur Shaklee Untuk Ibu Berpuasa Kekal Cergas

Untuk sebarang maklumat dan konsultasi premium. Sila hubungi:

signature Set Sahur Shaklee Untuk Ibu Berpuasa Kekal Cergas

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6011-1569 0082

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

Facebook: Adilah Manaf

2 comments for “Cara Berhenti Merokok Berkesan Dalam Tempoh Kurang Dari Sebulan

  1. wan
    3 February, 2016 at 4:05 pm

    Tips yang sangat bagus
    wan recently posted…Gejala Stroke, Punca Dan Cara Merawat Tanpa UbatMy Profile

  2. 6 February, 2016 at 11:15 pm

    Tak perlu ragu-ragu lagi berhenti merokok dengan vivix
    Fatin recently posted…Testimoni Berhenti Merokok Dengan Vivix ShakleeMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge