Atasi Masalah Kolesterol: Panduan Turunkan Paras Kolesterol

Ketahui cara dan panduan untuk mengawal dan menurunkan paras kolestrol dalam darah anda dengan pengambilan supplement yang betul, bebas dadah dan semulajadi. Tips dan panduan di sini dikongsi khas untuk anda semua demi kesihatan dan kebaikan bersama supaya fokus kita ialah dapat turunkan paras kolestrol dalam darah demi kesihatan yang berkekalan.

Shaklee telah memperkenalkan produk yang dikhaskan untuk menangani masalah kolestrol ini. Ianya baru sahaja dilancarkan di Malaysia pada Jun 2014. Baca informasi tentang ini:

Tips Mengatasi Masalah Kolestrol Tinggi Dengan Phytocol-ST

Kolesterol ialah sejenis bahan yang seakan lemak, lembut dan berlilin yang berada dalam salur darah dan dalam semua sel-sel badan anda. Kolesterol adalah sebahagian penting bagi tubuh yang sihat kerana ianya digunakan untuk menghasilkan membran sel dan sesetengah hormon, dan berfungsi dalam fungsi-fungsi tubuh yang lain. Tetapi terlalu banyak kolesterol dalam darah adalah satu risiko yang besar untuk penyakit jantung koronari (yang akan membawa kepada serangan jantung) dan juga angin ahmar.

Apakah Kolesterol?

Kolesterol datang dari dua sumber: badan anda dan makanan. Hati anda dan sel-sel lain dalam tubuh anda menghasilkan 75 peratus dari kolesterol darah. Selebihnya 25 peratus datang dari makanan yang anda makan.

Kolesterol LDL adalah kolesterol ‘jahat’. Apabila ia terlalu banyak berkitar dalam darah, ia boleh menyumbat arteri, meningkatkan risiko anda untuk serangan jantung dan strok. Kolesterol LDL dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh, tetapi ramai orang mewarisi gen yang menyebabkan mereka menghasilkannya terlalu banyak. Memakan lemak tepu, lemak trans dan kolesterol makanan juga meningkatkan jumlahnya yang ada pada anda.

Masalah kolesterol tinggi dialami oleh ratusan juta manusia di seluruh dunia.

Saranan dari Pakar

Adalah penting bagi semua untuk mengetahui tahap kolesterol mereka. Jumlah kolesterol darah adalah ukuran paling biasa bagi kolesterol darah. Ia adalah jumlah yang anda perolehi dari keputusan ujian. Kolesterol diukur dalam miligram per desiliter darah (mg/dL). Tahap kolesterol sebanyak 200 mg/dL atau lebih meletakkan diri anda dalam kategori berisiko tinggi dan menjadi penyebab untuk anda bertindak.

Bagaimana Untuk Merendahkan Kolesterol

Berita baiknya adalah, anda boleh menurunkan kolesterol anda dan mengurangkan risiko penyakit jantung dan angin ahmar. Sama ada anda telah diberi ubat preskripsi atau dinasihatkan untuk membuat perubahan diet dan gaya hidup untuk membantu menurunkan kolesterol anda, ikutilah saranan doktor anda dengan baik. Untuk mengekalkan kolesterol anda dalam kawalan anda disarankan: membuat jadual untuk ujian kolesterol, makan makanan yang rendah kolesterol dan lemak tepu dan bebas dari lemak trans, kekalkan berat yang sihat, dan sentiasa aktif secara fizikalnya.

Supplement dan Vitamin Semulajadi Shaklee yang Boleh Membantu Menurunkan Paras Kolesterol

1. Alfalfa & Herb-lax – berfungsi sebagai fiber di dalam usus (yang diperlukan) yang akan bergabung dengan kolesterol, air dan mineral berlebihan dan dikeluarkan sebagai najis.

Untuk penerangan lanjut mengenai “Bagaimana Fiber Membantu Mengurangkan Kolesterol?”, sila klik SINI.

2. B Complex – Vitamin B3 (Niacin) membantu menurunkan kadar kolesterol

b complex shaklee

3. Garlic – Garlic merendahkan kadar kolesterol dan tekanan darah

garlic complex

4. Omega Guard – EPA dan DHA menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL.

omega guard

5. Vita-C – Vitamin C membantu menurunkan kadar kolesterol dan menguatkan dinding arteri.

vita C

6. Vita-E – Vitamin E memperbaiki peredaran darah.

vita E

Shaklee telah memperkenalkan produk yang dikhaskan untuk menangani masalah kolestrol ini. Ianya baru sahaja dilancarkan di Malaysia pada Jun 2014. Jemput baca informasi tentang ini:

Tips Mengatasi Masalah Kolestrol Tinggi Dengan Cepat Dengan Phytocol-ST Shaklee

Hubungi saya untuk mendapatkan produk-produk di atas, atau cadangan produk paling minimum sekiranya anda mengalami kekangan kewangan.

Jauhi lemak tepu, produk tenusu dan kafein!

Sila baca DISCLAIMER.

Hubungi saya:

Fb: Adilah Manaf Celikvitamin

No. Hp: 011-15690082

Shaklee Independent Distributor No 866551

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya 

4 comments for “Atasi Masalah Kolesterol: Panduan Turunkan Paras Kolesterol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge