Petua Ubati Resdung Paling Mujarab

Suami sendiri mengalami resdung. Pelbagai cara dan petua diamalkan untuk mencari ubat yang paling mujarab bagi mengatasi masalah resdung.

Hakikatnya, anda perlu mengenali simptom atau puncanya terlebih dahulu untuk mencegah masalah ini daripada berulang. Sesungguhnya mencegah itu lebih baik dari mengubati.

Kenali Penyakit Resdung Sebelum Berusaha Mengubati

Resdung adalah satu masalah yang global. Menurut satu kajian daripada sumber yang dipercayai, jika kita memilih 10 orang secara rawak untuk mengesan penyakit resdung. Kita akan dapati 8 orang daripada sepuluh orang itu adalah pesakit resdung ringan yang tak memerlukan rawatan. Jelas, masalah ini dihadapi oleh kebanyakan orang. Tapi, kita tak boleh pandang ringan.

Di Malaysia sendiri, dalam 60 hingga ke 65 peratus warganya diancam oleh penyakit sinuisitis ini. Namun, peratusan ini berkurangan sebanyak 50 peratus apabila pesakit mendapatkan rawatan dan masalah utama adalah ramai orang menganggap ini adalah masalah selesema yang biasa-biasa.

Menurut kamus perubatan, resdung adalah radang yang berlaku di bawah membran dan ianya meliputi dinding ruang sinus. Punca utama adalah akibat jangkitan kuman, alahan atau masalah sistem imun badan seseorang yang tak cukup kuat. Penghidap resdung sangat sensitif kepada habuk, perubahan cuaca, pencemaran alam, bulu haiwan seperti kucing dan jangkitan kuman.

Pesakit resdung biasanya sering mengalami keadaan flu seperti hidung tersumbat, rasa pedih pada pipi, sakit sekitar mata dan kepala.

Simptom Penyakit Resdung Untuk Mencari Petua Mujarab

Antara simptom-simptom anda diserang penyakit resdung termasuklah:

  • Batuk sampai kerongkong dan anak tekak gatal.
  • Telinga selalu tersumbat.
  • Air hidung atau mukus mengalir keluar melalui hidung
  • Mata selalu berasa gatal dan apabila digaru ia berubah merah berair.
  • Bersin dengan terlalu kerap.
  • Simptom paling jelas, bila hidung penuh lendir dan kahak hingga sukar bernafas sehingga suara menjadi sengau.

Individu Yang Berisiko Dijangkiti Resdung

  • Mereka yang alergik kepada habuk, makanan dan bulu akibatnya hidung tersumbat.
  • Hidung berbeza dari biasa contohnya septum dinding pemisah hidung bengkok.
  • Ada ketumbuhan dalam rongga hidung hingga menyebabkan ruang sinus sempit.

Masalah Yang Akan Timbul Jika Tak Dicegah Segera

Resdung jika tidak dirawat dengan cepat akan memberi impak serius sama ada pesakit itu kanak-kanak atau dewasa.

Kanak-kanak – Kesan resdung kepada kanak-kanak ia boleh merebak ke dalam mata hingga menyebabkan jangkitan bakteria dan mata bernanah. Kes paling teruk, boleh menyebabkan buta.

Dewasa –  Resdung kronik boleh mengakibatkan nanah bertakung dalam ruang sinus frontal. Jika nanah tidak dikeluarkan, ia akan dipenuhi kuman. Akibatnya, bakteria boleh memasuki otak dan mengakibatkan jangkitan pada otak atau meningitis. Jika dibiarkan boleh membawa maut.

Antara Petua Untuk Cegah Resdung

  1. Hindari daripada memelihara haiwan berbulu.
  2. Elakkan guna sarung bantal, cadar dan selimut berasaskan bulu binatang.
  3. Kerap bersihkan permaidani.
  4. Pakai penutup hidung semasa berkemas rumah.
  5. Minum air dalam kuantiti banyak sama ada air suam atau mineral.
  6. Lap muka dengan tuala basah dan air suam dengan kerap.
  7. Kurangkan atau hindarkan dari makanan laut seperti udang, kerang dan sotong.

Ubati Resdung Dengan Set Resdung Shaklee Yang Mujarab

Saya Ummi Zainab Mohamad, Nama glemer di Fb Ummi Ussi (Cik Zai). Sebelum ini tak pernah kenal apakah itu Shaklee. Tak pernah tahu dan tak pernah diberitahu walaupun saya yang sangat aktif berinternet. Sehinggalah satu hari, saya ke hospital dan diperkenalkan oleh seorang Doktor. Langkah kanan gamaknya masuklah bilik No.1 dan saya menceritakan segala masalah saya kepada doctor tersebut . Tq yer doc !
.
Ok dipendekkan cerita, setelah diperkenalkan melalui flyer shaklee yang doc bagi saya tak mencuba terus sehinggalah saya tengok banyak suplemen di rumah saudara saya. So dia pulak menceritakan kebaikan Shaklee kepada saya. Ingat lagi suplemen first saya cuba adalah Alfalfa Complex.
.
Saya diberitahu Alfalfa Complex ni sesuai untuk penyakit resdung. So saya cubalah. Alhamdulilah memang menakjubkan kegatalan dimuka, hidung, lelangit, telinga kembali berkurang dan sembuh dengan sekelip mata. Kalau dulu saya peruntukkan hampir RM 300.00 untuk settle masalah resdung saya ni (facial muka, berbekam, beli batang rokok resdung) tetapi dengan Alfalfa Compex saya hanya peruntukkan RM 53.75 (harga bukan ahli) yang kuantiti sebanyak 330 biji. Bonusnya lagi masalah keputihan dan masalah dalaman saya semakin pulih dan hilang terus .. Menakjubkan !!!
.
Sejak dari sebotol Alfalfa Complex saya mula yakin bersama Shaklee. Saya semakin rajin google dan mencari input2 dan sharing/testimoni dari pengguna dan kebaikan dari suplemen shaklee.
.
Ok Settle masalah resdung & keputihan. Saya fokus untuk kecantikan kulit muka pula. Muka saya dulu teruk (kusam, bernanah,sensitif, berparut dan berjerawat) .Untuk masalah itu, saya mula mencuba set kecantikan kulit muka. Saya pernah cuba suplemen Esp, Vivix, Vitamin C, Vitamin E, Alfalfa Complex, B-Complex.Omega Guard,Herblax dan set skincare pula saya memilih Skincare Enfuselle (masa itu saya pakai sebab kulit muka teruk) sekarang dah takde jerawat saya kembali setia dengan Set SkinCare Nutriwhite (Kulit dah kelihatan normal dah). Memang banyak saya guna suplemen shaklee tetapi saya tak beli semua sekaligus la. Ada duit saya topup sikit untuk suplemen . Saya laburkan untuk diri saya sendiri. Semua BERJAYA kerana saya KOSISTEN guna selama 2 tahun.
.
Alhamdulilah, Allah dah temukan saya dengan suplemen yang sangat berkualiti dengan ujian klinikal yang terbaik dan ia sangat sesuai dengan diri saya. Tahniah untuk diri saya sendiri dan juga untuk berjuta-juta pengguna/testimoni lain yang telah berjaya bersama Shaklee.
.
Yang masih ragu-ragu dengan shaklee . Cuba dulu .. Alami sendiri.. Jangan buat andaian sebelum mencuba. Apa-apapun semoga testimoni ini memberi manfaat pada semua .
.
Sharing dari hati ….
.
Yang ikhlas,
Ummi Ussi

Anda boleh mengambil Set Resdung Shaklee yang bebas dadah, semulajadi dan khas untuk mengatasi masalah resdung dan inshaAllah jika anda konsisten ianya mujarab dan anda boleh bebas resdung. Suami saya pun sehingga sekarang mengamalkannya. Kesannya lebih dirasai jika anda mengamalkannya dengan konsisten.

SET RESDUNG SHAKLEE

 

Alfalfa Complex

  • Berfungsi mengurangkan paras radang penyakit resdung (sinuisitis).
  • Diperkaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap radang daripada alahan, gegata dan resdung.
  • Perlu diingat, pesakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai supplement.

B Complex

  • Ramuan B6 dalam B Complex berfungsi penting untuk memelihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu menghasilkan antibody tubuh.
  • Berfungsi seperti anti stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menstabil hormon penghidap dan lebih tenang secara natural bagi mengurangkan sakit di bahagian muka.
  • Berfungsi membantu pembinaan protein dalam badan.

Vitamin C

  • Peranannya adalah antioksida yang hebat dalam mengoptimumkan antibodi & imuniti dalam menyerap serangan resdung.
  • Mempercepat proses penyembukan.
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharan dan proses metabolisme dalam tubuh berperanan dengan sempurna dan unggul.

Produk Shaklee adalah produk semulajadi dan bebas dadah. Hakikatnya, penyakit resdung ini jika dibiarkan menjadi kronik, boleh menyebabkan pelbagai komplikasi termasuklah membawa maut!

Hubungi saya sekarang untuk konsultasi percuma bertaraf premium.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

Order Sekarang

 Panduan MUDAH Untuk Pelanggan Membuat Pembelian Produk Shaklee Secara Online

penjimatan shaklee

Daftar Ahli Shaklee

Untuk sebarang kemusykilan dan pertanyaan. Sila hubungi saya untuk konsultasi premium: 

signature

Kawasan COD: Bangi – Kajang – Serdang – Putrajaya

Call/Whatsapp/Sms : +6011-1569 0082

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

Emel : adilahmanaf@celikvitamin.com

Facebook: Adilah Manaf

1 comment for “Petua Ubati Resdung Paling Mujarab

  1. 9 May, 2017 at 9:55 pm

    Tq for sharing. Sangat membantu utk atasi masalah resdung nadim
    Nadimah muhammad recently posted…5 POSISI SEKS MUDAH HAMILMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge